Tmurna noć za Mourinha: Kean presudio Vučici
FOTO: EPA

Juventus osvojio tri vrijedna boda

Tmurna noć za Mourinha: Kean presudio Vučici

H. Zilić

U osmom kolu Serije A derbi meč odigran je u Torinu.

Juventus je dočekao Romu i slavio minimalnim rezultatom 1:0 u veoma borbenoj utakmici.

Prvu ozbiljniju priliku na utakmici imala je Roma u sedmoj minuti, ali Szczesny sjajno interveniše.

Juventus je uzvratio u 15. minuti i to na kakav način. Lijepu akciju domaćih pogotkom je krunisao Kean za 1:0.

U 29. minuti nova šansa za Juventus, ali Bentacur je bio neprecizan. Roma je igrala vrlo dobro prvo poluvrijeme, a izdvaja se i pokušaj Abrahama iz 38. minute susreta.

U 43. minuti nakon VAR-a dosuđen je penal za Romu, međutim Szczesny je večeras imao svoju noć i zaustavlja udarac Veretouta i na odmor se odlazi sa 1:0.

U drugom poluvremenu Bernadeschi je imao odličnu priliku u 48. minuti na semaforu je ostalo 1:0, da bi Roma sedam minuta kasnije zaprijetila preko Pellegrinija.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Mourinhova ekipa je imala još jednu odličnu šansu u 73. minuti, no pokušaj Vine blokira odbrana Juventusa.

Do kraja meča oba tima su imala još nekoliko vrlo dobrih akcija i prilika, ali ostalo je 1:0 i Juventus je upisao vrijedna tri boda te skočio na sedmu poziciju prvenstvene tabele sa 14 bodova, dok je Roma ostala četvrtoplasirana sa 15 osvojenih bodova.

Zaprati Juventus, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Juventus Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Eno30
Lagano dizu formu od poslednjih 5 utakmica 4 pobjede i jedna nerjeseno, ne racunajuci utakmice lige prvaka. Ali mislim da i dalje nemaju tim koji moze boriti se za scudeto
12 2
Savage
Eh da je Dzekeee bilooo Romaaa bi veceras bolje spavala, eh da je srecee bilooo zabili bi iz penala. Juve ce uvjek biti u utrci za scudeto. Leeds United fan. Pozz i sretno navijacima Juveta i Rome. Sve najbolje.
8 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi