Raspucani Juventus servirao poker, Dybala opet privukao pažnju

Pobjeda u Kupu Italije

Raspucani Juventus servirao poker, Dybala opet privukao pažnju

A. Čaušević

Juventus se plasirao u četvrtfinale Kupa Italije poslije ubjedljive pobjede nad Sampdorijom rezultatom 4:1.

Posao za Bianconere je bio poprilično lagan. Gosti iz Đenove kao da su se unaprijed predali pa su na kraju domaći trijumfovali bez problema.

U 25. minuti Cuadrado je zabio direktno iz slobodnog udarca. Dvije minute kasnije poništen je gol Morati nakon što je prethodno faul napravio Rabiot.

Na startu drugog dijela Rugani povisuje na 2:0 poslije lijepog udarca glavom. Desetak minuta kasnije Conti je vratio nadu gostima.

Ipak, Dybala u 67. minuti ponovo odvodi domaće na dva razlike. Za razliku od meča protiv Udinesea Argentinaca je sada proslavio gol te je opet nekako uspio na sebe skrenuti pažnju. Njegov gol pogledajte ovdje.

Prije nekoliko dana se pisalo o njegovom sigurnom odlasku iz Torina, ali sada nakon proslave pogotka čini se da su ratne sjekire zakopane te da bi uskoro trebalo doći do produženja saradnje.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Interesantno da je prisutna publika aplaudirala Dybali što je jasan znak da ga i dalje žele gledati u Torinu. 

Konačan rezultat u 77. minuti postavio je Alvaro Morata koji je uspješno realizovao penal. U četvrtfinalu Stara dama će igrati protiv boljeg iz duela Cagliari - Sassuolo.

Zaprati Juventus, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Juventus Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi