Juventus pobijedio, ali navijači će biti bijesni nakon utakmice

Krivac - Paulo Dybala

Juventus pobijedio, ali navijači će biti bijesni nakon utakmice

E. Ganibegović

Juventus je s 2:0 slavio protiv Udinesea u 22. kolu italijanske Serije A.

Iz prve prave prilike Stara dama dolazi do vodstva i to preko Paula Dybale koji pogađa u 19. minuti. Argentinac je krenuo da slavi i predomislio se i samo okrenuo leđa navijačima. Taj gol i situaciju pogledajte klikom OVDJE.

Nakon glasina da će napustiti klub i pojačati Juventus, te nakon ovog gesta, Dybala će sigurno biti na meti bijesa navijača višestrukog prvaka Italije.

Na naredno veće uzbuđenje čekali smo do 61. minute kada Juan Cuadrado sjajno šutirao iz slobodnog udarca, lopta ide pod prečku, ali Daniele Padelli sjajno brani.

Dybala je četiri minute kasnije mogao duplirati vodstvo svog tima, no njegov šut iz izgledne pozicije ide pored gola.

Što nije uspio Dybala jeste McKennie petnaestak minuta kasnije. De Sciglio centrira, a ovaj glavom pogađa za, ispostavit će se, konačnih 2:0. OVDJE pogledajte njegov gol.

Oglasi

Na samom kraju utakmice veliku šansu za Udinese imao je Isaac Success, no Szczesny sjajno brani njegov pokušaj.

Nekadašnji reprezentativac BiH Mato Jajalo priliku za igru dobio je u 81. minuti umjesto Walacea.

Juventus je trenutno peti na tabeli s 41 bodom, koliko ima i četvrta Atalanta, ali čak dvije utakmice više od tima iz Bergama. Udinese je s 20 poena na 14. poziciji.

U narednom kolu Juventus gostuje u derbiju kod Milana, dok će Udinese u goste Genoi. Prije toga, oba tima imat će obaveze u italijanskom Kupu. Udinese gostuje kod Lazija, a Juventus čeka Sampdoriju.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Serie A, 22. kolo:

Juventus - Udinese 2:0 (Dybala 19', McKennie 79')

Zaprati Juventus, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Juventus Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

HarisADP
Hoce degenerici alegrijevci vence, irfan i nek se javi još koji
1 3
HarisADP
Tooo Dibala nemoj ni slaviti!!! Kako je samo ljut!!! JBM im mater Dibala svim alegrijevcima sirem svijeta koji kazu kako te ima jednu tekmu pa 5 nema! Prvo ovom venceu i irfanu a onda jos more mama!!! MAMU VAM JBM JA I DYBALA SVIMA!!! Degenerici glupi!!! Svim srcem protiv alegrija, NE DAO BOG DA ZAVRSIMO NA 4 MJESTU!!!
0 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi