Juventus se maksimalno trudi da izgubi titulu
Foto - EPA

Ovo im se nije dogodilo šest decenija

Juventus se maksimalno trudi da izgubi titulu

M. Šljivak

Torinski Juventus odigrao je jučer još jednu nevjerovatnu utakmicu.

Stara dama iz Torina u posljednje vrijeme suviše lako prima pogotke, a sinoć im je Sassuolo zabio čak tri komada, a na kraju je tim Maurizija Sarrija izvukao jedan bod.

Juventusova sreća je to što je Atalanta bila poprilično daleko, pa trenutnih sedam bodova prednosti u odnosu na tim iz Bergama izglea ogromnu na pet kola prije kraja, dok je s druge strane Lazio u katastrofalnoj formi, pa je Juve imao i dosta sreće u nastavku sezone.

I dok trener Maurizio Sarri priča o jako dobroj igri, kojom je veoma zadovoljan, navijači traže njegov odlazak dok nije kasno, jer se Juventus maksimalno trudi da izgubi titulu.

Nikada Stara dama nije ovako lagano primala golove. Gotovo šest decenija nisu primili devet golova u tri uzastopna meča Serije A, ali i to su sada uspjeli.

U sezoni 1961/1963 Juve je posljednji put primio devet golova u tri vezana meča (Inter-Juventus 2-2, Juventus-Bologna 2-3, Juventus-Milan 2-4), a sada su uspjeli sve da ponove.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Milan im je ponovo zabio četiri gola, tri im je dao Sassuolo, dva Atalanta i pitanje je kada će ova golijada stati.

Pet kola prije kraja Juventus ima sedam bodova prednosti u odnosu na Atalantu. Još 15 bodova u igri i teško je očekivati da Bianconeri ispuste titulu, ali u fudbalu se čuda dešavaju, posebno kada niko ne vjeruje u njih.

Zaprati Juventus, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Juventus Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi