Odličan meč u Reggio Emiliji: Juventus vodio, pa spašavao bod

Serija A, 33. kolo

Odličan meč u Reggio Emiliji: Juventus vodio, pa spašavao bod

Da je Lazio koristio kikseve Juventusa, a ne kao na traci redao vlastite, danas bismo gledali izuzetno zanimljivu trku za Scudetto. Ovako, Juventus i dalje korača ka novoj titulu prvaka Italije.

Juventus je večeras, u okviru 33. kola Serije A, gostovao u Reggio Emiliji kod Sassuola, a na kraju je duel ovih rivala završen rezultatom 3:3.

Stara dama je jako brzo stigla do 0:2.

Prvo su Pjanić i Danilo u petoj minuti utakmice nasamarili odbranu domaćih nakon kornera. Svi su očekivali ubacivanje pred gol, ali je Pjanić uposlio Danila na vrhu kaznenog prostora, a ovaj pogodio za 0:1.

Sedam minuta kasnije Pjanić šalje sjajnu dugu loptu ka Higuainu, a Argentinac udvostručuje prednost gostiju.

Ipak, u 29. minuti je Đuričić smanjio na 1:2 i tada postavio rezultat prvog poluvremena.

Nakon šest minuta igre u nastavku Sassuolo je uspio izjednačiti i to nakon što je Berardi postigao izuzetno lijep gol iz slobodnog udarca.

Tri minut kasnije Caputo šokira Staru damu i pogađa za preokret Sassuola.

Kreno je potom Juventus po izjednačenje i propustio nekoliko dobrih prilika, ali je do svog cilja ipak stigao u 64. minuti. Bentancur je ubacio iz kornera, a Alex Sandro pogodio za 3:3.

Tako se Juventus "trgnuo" iako je do gola igrao jako loše drugo poluvrijeme.

Nastavio se i nakon gola za 3:3 pritisak Juventusa, ali je Sassuolo čekao šansu iz kontri. A domaći su u 85. minuti propustili kolosalnu šansu za 4:3.

Prvo je Traore šutao iz naleta, ali je golman Juventusa odlično interenisao, da bi potom do odbijene lopte došao Boga i šutirao u suprotni ugao. Ipak, jedan igrač Juventusa je uspio spriječiti loptu da uđe u gol.

U samom finišu je opasno golu Juventusa zaprijetio i Bourabia, ali je ostalo 3:3.

Treba dodati da je Pjanić igrao do 57. minute kada ga je zamijenio Rabiot.

Odigrao je večeras svoj meč 33. kola i Lazio i ponovo nije uspio slaviti trijumf.

Lazio je gostovao kod Udinesea, a duel ove dvije ekipe je završen rezultatom 0:0. Rimski tim je dakle nakon tri poraza sada upisao remi.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Utakmica Udinesea i Lazija nije donijela pregršt uzbuđenja, izuzme li se nekoliko dobrih šansi na obje strane, dok ćemo mi izdvojiti povredu bh. veznjaka Mate Jajala koji je zbog iste morao napustiti igru u finišu prvog dijela.

Lazio se barem nakratko vratio na treće mjesto ali je ostao na -8 bodova u odnosu na Juventus koji pet kola prije kraja sezone ima 77 bodova. Atalanta je na drugoj poziciji sa 70 bodova, dok četvrti Inter koji ima 68 bodova tek treba odigrati svoj meč 33. kola.

Zaprati Juventus, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Juventus Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

mer12
Kako je Sasuolo talentovana ekipa...4-5 igraca odlicni i mladi
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi