Juventus se spasio bruke, kiks Napolija
Foto: EPA

Serie A, 12. kolo

Juventus se spasio bruke, kiks Napolija

M. Šljivak

Fudbaleri Juventusa pobijedili su Benevento sa 2:1 u susretu 12. kola Serije A.

Nisu Bianconeri lagano došli do tri boda protiv fenjeraša. Gosti su od 19. minuti sjajnim golom Cicirettija došli do vodstva od 0:1 i prednost su držali sve do 57. minute kade je majstorski Gonzalo Higuain pogodio za izjednačenje rezultata na 1:1.

Osam minuta kasnije Juve je došao do preokreta. Lošu reakciju odbrane gostiju koristi Juan Cuadrado i pogađa za prednost od 2:1.

Do kraja je Stara dama zadržala prednost i došla je do pobjede u ovom duelu.

Miralem Pjanić nije nastupio za Juventus zbog povrede.

Vodeći tim Serie A Napoli odigrao je meč bez golova (0:0) u Veroni protiv ekipe Chieva.

Bio je Napoli bolji tim u ovom duelu. Pokušavali su na sve načine doći do gola, ali u tome nisu uspjeli i Chievo je tek drugi tim nakon Intera koji je otkinuo bodove ekipi iz Napulja ove sezone.

U još jednom današnjem meču Cagliari je sa 2:1 pobijedio Veronu.

Serie A, 12. kolo:

Cagliari - Verona 2:1

Chievo - Napoli 0:0

Potražite više informacija na temu Serie A:

Juventus - Benevento 2:1

Zaprati Juventus, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Juventus Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti