Juventus sprema novi spektakularan transfer: Ronaldo rekao svoje, Paratici u Engleskoj skuplja novac

Prema pisanju Gazzette

Juventus sprema novi spektakularan transfer: Ronaldo rekao svoje, Paratici u Engleskoj skuplja novac

A. Čaušević

Tokom turneje u Aziji trener Juventusa Maurizio Sarri je rekao bit će još nešto u rubrici "dolasci", a upravo posljednjih dana na tome radi sportski direktor Bianconera, Fabio Paratici. 

Stara dama je realizovala već jedan spektakularan transfer. Iz Ajaxa je stigao Matthijs de Ligt, međutim sjajni štoper prema svemu sudeći neće biti jedino zvučno pojačanje najtrofejnijeg italijanskog kluba.

Prema pisanju Gazzette dello Sport Paratici u Engleskoj skuplja fond za dovođenje Maura Icardija, sjajnog Argentinca koji je višak u Interu.

Juventus je već prodao Moisea Keana za 27.5 miliona eura, Joao Cancelo će preći u Manchester City u razmjeni za Danila, a torinskom klubu će pripati jo3 30 miliona eura, a nazire se i odlazak Danielea Ruganija.

Dakle, novac za angažovanje Icarija je praktično te je sada preostalo obaviti razgovore s Interom obzirom da je s Icardijem i njegovom suprugom Wandom Narom Paratici odavno završio posao.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Dolazak Icardija je aminovao i Cristiano Ronaldo jer smatra da bi mu Icardi na sjajan način otvarao prostor za njegovo prepoznatljivo ubacivanje s lijevog krila.

Na drugoj strani i Interu je potreban novac. Antonio Conte silno želi napadača bilo Edina Džeku bilo Romelua Lukaku, a odlaskom Icardija bi se otvorio prostor za dovođenje jednog od njih dvojice.

Zaprati Juventus, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Juventus Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Mu'min Juventino FKS
Jebo vam ikardi svu familiju u picku. Paratici majku ti jeben tebi i nedvedu
1 2
forza_juve
Cuj aminovao Ronaldo, e svasta...
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi