Novi preokret za Juventus: Spremna je dokumentacija sa ključnim tačkama
FOTO: EPA

Stara dama je kažnjena oduzimanjem bodova

Novi preokret za Juventus: Spremna je dokumentacija sa ključnim tačkama

H. Zilić

Vijest koja je odjeknula fudbalskom Evropom na početku 2023. godine je kazna koju je dobio Juventus zbog administrativnih nepravilnosti.

Staroj dami je oduzeo 15 bodova, tako da im do kraja sezone u Seriji A predstoji borba za plasman u Ligu prvaka.

U Juventusu nisu zadovoljni ovom odlukom pa su spremili dokumentaciju koja bi prema njihovim navodima mogla ići u njihovu korist.

Italijanski mediji prenose vijest da je Uprava Juventusa zajedno sa advokatima spremila dokumentaciju na 99 strana gdje ima devet jasnih dokaza zašto bi Juventusu trebalo smanjiti ili čak poništiti kaznu.

O tačkama nisu još izlazili u javnost, ali u torinskom klubu su uvjereni da bi odluka mogla ići u njihovu korist.

Pojedini mediji na Apeninima su otrkili male detalje pomenute dokumentacije, a jedna od tačaka govori da bi Juventus umjesto 15 mogao dobiti šest bodova kazne.

Oglasi

Ipak ni to sigurno neće baš zadovoljiti Upravu Juventusa koja će pokušati do kraja završiti ovaj predmet i nadaju se poništenju kazne.

Sa druge strane mediji također špekulišu da je Juventus u jako lošoj situaciji sa svih pravnih tačaka.

Navodno bi Juventus mogao i narednu sezonu početi u bodovnom minusu, ali to je sve špekulacija koja još uvijek nema osnove.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Uzbudljivo je proljeće u Torinu i vidjet ćemo kako će se okončati cijeli predmet.

Navijači torinskog kluba su također nezadovoljni odlukom suda i smatraju da su još neki klubovi prekršili slično pravilo na Apeninima, ali su prošli bez kazne.

Zaprati Juventus, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Juventus Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi