Niko nije tako ponizio Dušana Vlahovića u jednoj rečenici kao predsjednik Fiorentine

Rekao bolnu istinu

Niko nije tako ponizio Dušana Vlahovića u jednoj rečenici kao predsjednik Fiorentine

E. Čaušević

Dušan Vlahović je prije godinu dana uspio uz ogromne napore napustiti Fiorentinu i preći u Juventus iako mu takav potez u Firenci sigurno nikada neće oprostiti. No, predsjednik tog kluba Rocco Commisso tvrdi da je prodaja Vlahovića bila odličan posao za Fiorentinu, ali nije propustio priliku da ponizi srbijanskog napadača.

Vlahović je skoro četiri godine igrao u Fiorentini u koju je na ljeto 2018. godine stigao iz Partizana za svega tri miliona eura, te je izrastao u prvu zvijezdu ovog kluba.

No, dobrim igrama privukao je interes mnogih evropskih klubova i bilo je jasno da je spreman za iskorak u karijeri, ali u Fiorentini time nisu bili zadovoljni jer su željeli da on potpiše novi ugovor kako bi pokušali zaraditi što više novca.

Međutim, u finišu zimskog prelaznog roka prošle godine Vlahović je na sve sile forsirao transfer u redove ljutog rivala Juventusa što je na kraju i uspio da uradi.

Navukao je zauvijek na sebe gnjev navijača u Firenci, ali je uspio da ode u Juve. Stara dama ga je platila čak 82 miliona eura i čini se da sada u Fiorentini i ne žale previše zbog toga što su prodali srbijanskog napadača.

Predsjednik ovog kluba Rocco Commisso izjavio je danas da je Fiorentina napravila fantastičan posao, dobila mnogo bolje napadače nego Juventus, a uz to zaradila i ogroman novac.

Oglasi

"Platili smo 15 miliona eura za Cabrala i Jovića. Oni su zajedno dali 20 golova ove sezone u tri takmičenja, a Vlahović je dao 10 golova za Juventus, a dva od njih iz penala. Zaradili smo 70 miliona eura i mogu reći da je to bio fantastičan posao za nas, a dosta loš za Juventus", rekao je Commisso.

Predsjednik Fiorentine objasnio je da prošle zime jednostavno nije mogao ništa da uradi da Vlahović ostaje jer je on do kraja isforsirao taj transfer.

"On je htio da ide u Juventus i sve je radio da se to desi. Eto, rekao sam da smo od tog novca doveli Cabrala i Jovića i uradili odličan posao, a Juventus nije prošao tako dobro dovođenjem Vlahovića i to su činjenice", dodao je.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Vlahović je u dresu Juventusa od dolaska iz Fiorentine u svim takmičenjima odigrao 44 utakmice, te je zabio 19 golova i upisao šest asistencija.

S druge strane srbijanski napadač je u Fiorentini odigrao ukupnjo 108 utakmice, te je postigao 49 golova uz osam asistencija.

Zaprati Juventus, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Juventus Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

Top Komentari

user1676286668
Nista nije pogriješio lik....precijenjen igrač kao većina danas
2 1
Voland
Čim ti i dalje spominješ Vlahovića, iako je preko godinu dana igrač drugog kluba, znači da još uvijek patiš za njim i da te kompleksi pojedine. Juve uvijek može prodati Vlahovića i namiriti pare koje je dao. A ti bujrum prijatelju, uzmi ako možeš dobru lovu za Jovića i Cabrala. Da vidim ko će ponuditi visoke cifre za njih dvojicu
1 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi