Dybala šokirao Juventus najavom tužbe, bivši klub nije očekivao da će im zabiti nož u leđa

Želi svoj novac

Dybala šokirao Juventus najavom tužbe, bivši klub nije očekivao da će im zabiti nož u leđa

E. Čaušević

Paulo Dybala prošlog ljeta odlučio je da napusti Juventus nakon što mu je istekao ugovor i sve je iznenadio odlukom da potpiše za Romu. Juve mu je nudio ostanak i novi ugovor, ali je on to odbio jer je čini se već slutio šta će se desiti u klubu iz Torina, te je i sam otkrio kakav problem trenutno ima s bivšim klubom.

Dybala je čak sedam godina nosio dres Juventusa u koji je stigao još na ljeto 2015. godine iz Palerma za 40 miliona eura, ali je ljetos nakon isteka ugovora odlučio da spakuje kofere i potraži sreću u nekom drugom klubu.

Ovaj 29-godišnji napadač bio je na korak od potpisa za Inter i svi su ga već vidjeli na Meazzi, ali on je šokirao nakon toga odlukom da potpiše za Romu.

Dybala je prihvatio ponudu rimskog kluba i potpisao je ugovor do ljeta 2025. godine, te je preko noći postao prva zvijezda Vučice i ljubimac navijača tog kluba.

Do kraja je čak imao opciju ostanka u Juventusu koji mu je nudio novi ugovor, ali je Argentinac to odbio jer je očito mogao da nasluti u kakvim finansijskim problemima se nalazi Stara dama i da po tom pitanju stvari ne funkcionišu najbolje.

Dybala je otkrio da mu Juventus još uvijek duguje ogromnu sumu novca i da ima još svega mjesec dana roka da mu to isplate ili će inače njegovi advokati biti primorani da podnesu tužbu protiv Stare dame iako on tvrdi da to želi izbjeći.

Oglasi

Argentinac je otkrio da mu Juve duguje 3.7 miliona eura u zaostalim platama za 2021. godinu i nije htio da oprosti taj dug Staroj dami, te je odlučan da što prije dobije taj novac.

"Juventus mi duguje preko tri miliona eura za plate iz 2021. godine. Zadnji rok za uplatu im je do aprila, a ako se to ne desi advokati će morati da ih tuže iako to pokušavam izbjeći svo ovo vrijeme", rekao je Dybala.

U Juventusu su se nadali da bi Dybala mogao da oprosti dug bivšem klubu i to su od njega tražili nekoliko puta, ali je on to odbio.

Čak su nudili u novom ugovoru isplate tog dugovanja kroz određene rate, ali je i to propalo kada je Dybala odlučio da ide u Romu. Juventus ima još mjesec dana da upati Dybali 3.7 miliona eura, a ukoliko to ne urade mogli bi se naći u velikim problemima.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Juventus ionako prolazi kroz jako turbulentan period i tužba Dybale je ono što im sada najmanje treba, a u klubu su navodno itekako razočarani ponašanjem bivšeg igrača jer su se nadali da će imati više strpljenja i razumijevanja za njih.

Pokušali su s Dybalom dogovoriti i odgodu roka uplate za kraj godine, ali Argentinac nije pristao na to i želi što prije da dobije novac koji mu klub iz Torina duguje.

Zaprati AS Roma, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AS Roma Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi