Dan za pamćenje Muharemovića u Juventusu, a na kraju i 'posebna' fotografija

Sjajni dvojac iz Srbije velika podrška mladom bh. reprezentativcu

Dan za pamćenje Muharemovića u Juventusu, a na kraju i 'posebna' fotografija

Samir Mlaćo

Mladi bh. reprezentativac Tarik Muharemović dugo će pamtiti jučerašnji dan.

Naime, Muharemović je po prvi put bio u kadru za prvi tim Juventusa, ali nije dobio minutažu. Stručni štab Stare dame uvrstio ga je za meč Coppa Italije sa Salernitanom.

Juventus je slavio sa čak 6:1 i oduševio svoje navijače, a mladi bh. reprezentativac će pamtiti povjerenje Allegrija da bude dio prvog tima.

Sa klupe je odgledao pobjedu svog tima i sigurno imao mnogo razloga za zadovoljstvo i sreću.

Nakon meča napravio je i veoma lijepu uspomenu. U svlačionici se fotografisao sa dvojcem iz Srbije s kojima dijeli svlačionicu. Radi se o Dušanu Vlahoviću i Filipu Kostiću.

Svi su djelovali nasmijano i zadovoljno, a nema sumnje da su Vlahović i Kostić velika podrška Muharemoviću kojem mnogi predviđaju blistavu karijeru.

Oglasi

Njegovi saigrači su svjesni da mu je potrebna podrška u svakom smislu, ali i da će jučerašnji potez Allegrija sigurno mu biti motiv više za uporan i kvalitetan rad.

Očekuje se da ove godine upiše i nastupe za prvi tim, što bi bila kruna dosadašnje karijere. Trenutno nastupa za mladi tim Juventusa i u Seriji C je upisao ove sezone 18 nastupa.

Podsjetimo, Tarik Muharemović je rođen u Ljubljani u februaru 2003. godine. Osim bh. ima i pasoš Slovenije.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Fudbal je počeo igrati u Austriji Karnten, zatim odlazi u Klagenfurt, pa u AKA WAY, Wolfsberg, prije prelaska u Juventus 2021. godine.

Šest puta je nastupio za U-19 reprezentaciju BiH, dok je trenutno kapiten U-21 reprezentacije za koju je na 10 nastupa postigao i jedan pogodak.

Zaprati Juventus, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Juventus Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi