Juventus tražio novog Paula Pogbu, pronašao "miks" njega i Kantea

Da li je ovo buduća velika zvijezda Stare dame?

Juventus tražio novog Paula Pogbu, pronašao "miks" njega i Kantea

Kormilo ekipe Juventusa će po svemu sudeći preuzeti Maurizio Sarri, a čelnici Stare dame žele već ovog ljeta dodatno osnažiti igrački kadar.

O dominaciji Juventusa u Italiji nije potrebno govoriti, ali Staroj dami nekako i dalje izmiče trofej Lige prvaka. Jasno je da Juve neće prestati sa velikim pojačanjima sve dok do istog i ne dođe, ali se ne smije zaboraviti ni na ona manje poznata, mlada imena koja će osigurati Staroj dami svijetlu budućnost.

Jedno vrijeme se špekulisalo da bi se Paul Pogba mogao vratiti u Juventus, ali se transfer francuskog veznjaka u ovom trenutku ne uklapa u budžet kluba.

To ne znači da u Torinu ne žele igrača Pogbinog profila, pa su u proteklom periodu tragali upravo za takvim.

Sada se čini (tako smatraju italijanski mediji) da Juventusova potraga za "novim" Paulom Pogbom završava sa Hamedom Juniorom Traoreom, igračem Empolija.

Ovog 19-godišnjeg veznjaka već odavno u Italiji upoređuju sa Paulom Pogbom, a neki ga smatraju i mješavinom fudbalera Manchester Uniteda i N'Goloa Kantea, što se čini tačnijim opisom njegovih fudbalskim vještina.

Treba istaći i da je za Traorea zainteresovana i Fiorentina, ali i Galatasaray. Ipak, ukoliko stigne zvanična ponuda Juventusa, nema dileme gdje će ovaj 19-godišnjak nastaviti karijeru.

Traore, koji je rođen u Obali Slonovače, iza sebe ima sjajnu sezonu u Empoliju, ali ipak svom timu nije uspio pomoći da ostane u Seriji A.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Mladi veznjak je produkt Empolijevog omladinskog pogona, a u minuloj sezoni je odigrao 32 utakmice u Seriji A, postigao dva gola i upisao dvije asistencije.

Zaprati Juventus, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Juventus Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Dino69
Joj novinarcici On je u januaru potpisao za Fiorentinu samo je na posudbi u Empoliu do kraja sezone tj vise nije
2 0
Sanska_Prangija
Dobar je hamo
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi