Juventus u silnim problemima: Najgora situacija u zadnjih šest sezona

Šta se dešava sa Starom damom

Juventus u silnim problemima: Najgora situacija u zadnjih šest sezona

Kada je Papu Gomez prisilio Juventusovog golmana Wojciecha Szczesnyja da izbaci loptu izvan terena u četvrtfinalu Copa Italia, Juventusov kapiten Giorgio Chiellini odmah se okrenuo prema klupi i signalizirao zamjenu. Malo ko bi pomislio da će toliko nedostajati Juventusu.

Povreda Chiellinija stvorila je gužvu u prostoriji gdje glavnu riječ vode doktori i fizioterapeuti, na stolu za tretmane on će se naći sa ostalim članovima nekada zloglasnog BBC-a.

Očekuje se da će Leonardo Bonucci, koji ima ozljedu gležnja, propustiti četvrtfinalne susrete s Atletico Madridom, dok je Andrea Barzagli, čije su sposobnosti razumljivo ograničene s njegovih 37 godina, van terena još od decembra.

Ako to nije razlog samo za zabrinutost navijača Juventusa, onda je teško šta drugo. Nakon što je Chiellini izašao u srijedu sa terena, Juventus je primio pet golova, ukupno šest. Tri gola u Bergamu koja su Juventus koštala eliminacije u Kupu, te tri kod kuće tokom vikenda, protiv Parme. Šest golova u dvije utakmice zaredom Juventus nije primio u zadnjih šest sezona!

Juventusova novoprokloamovana obrana koja se pokazala izuzetno propustljivom propustila došla je u najgorem mogućem trenutku, budući da za dvije sedmice Stara dama ide na stadion Wanda Metropolitano tražeći prolaz u takmičenju koje silno žele osvojiti.

U obje utakmice trener Massimiliano Allgeri bio je zgrožen načinom na koji je njegova ekipa priznala lake golove, što je tako neuobičajeno za ovaj tim.

Joao Cancelo, zamjena za Chiellinija u Bergamu, uhvaćen je u pokušaju da se driblinzima izvuče iz nevolje i Castagne je sretno iskoristio ono što mu je ovaj ponudio na pladnju.

Drugi gol Duvana Zapate, Atalantin treći došao je također kao plod odbrambenih grešaka. Povratna lopta Mattije De Sciglia bila je kratka, a Zapati nije trebao puno da završi posao.

Jedina stvarna žrtva nezamjenjivosti BBC-a vjerojatno je Daniele Rugani. Talijan je odbio priliku za redovnom minutažom u drugim klubovima jer je smatrao da bi za njegov razvoj bilo bolje da ostane u Torinu. Međutim, nedostatak konzistentnog vremena za igru bio je očigledan protiv Parme u subotu.

Doduše, 25-godišnjak je bio u liniji sa Spinazzolom, novim/starim bekom Martinom Caceresom te Cancelom na desnom beku. Linija je to koja nkada ranije nije odigrala ni minutu zajedno. Stoeri su stoga izgledali kao na ledini kada bi Parma krenula u napad.

Cancelo ima tendenciju da zaboravi da je s vremena na vrijeme odbrambeni igrač, a to se ponovilo i ovaj vikend.

Pokazao je evidentnu slabost u praćenju, što je značilo da je Barilla imao slobodan prostor da postigne gol za 2:1. Rugani je zatim dao Gervinhou u šesnaestercu previše prostora i dopustio da slabi udarac lagano prođe "kroz njega" i u mrežu.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Parma je potom iskoristila neobičnu odluku Mandžukića da vrati loptu u svoj vlastiti kazneni prostor, umjesto da je izbije prema naprijed ili u aut. Inglese je lako prošao pored Ruganija kako bi uposlio Gervinha na drugoj strani, a ovaj osigurao da Parma osvoji vrijedan bod.

Navijači Juventusa se nadaju da će se Chiellini vratiti na vrijeme, makar pred put u Španiju. Budući da je Bonucci prilično "izgubljen", da je Benatia otišao u Saudijsku Arabiju, Chiellinijeva ozljeda doima se kao da je došla u jednom od najgorih mogućih trenutaka za Juventus u posljednjih šest i pol veličanstvenih godina.

Zaprati Juventus, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Juventus Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi