Juventusu stiglo pismo iz UEFA-e: Igra li Stara dama u Ligi prvaka?

Italijanski mediji otkrivaju detalje

Juventusu stiglo pismo iz UEFA-e: Igra li Stara dama u Ligi prvaka?

A. Čaušević

Juventus je u posljednjem kolu Serije A zahvaljujući Veroni na terenu izborio plasman u Ligu prvaka. 

Proteklih sedmica Juventus je zajedno s Barcelonom i Real Madridom bio pod UEFA-inom istragom zbog formiranja Superlige.

Ipak, krovno fudbalska evropska organizacija je podigla ručnu te stopirala daljnu istragu protiv velikana iz Italije i Španije.

Italijanski mediji pišu da je na Juventusovu adresu stiglo i pismo iz UEFA-e u kojem se potvrđuje učešće ovog kluba u Ligi prvaka sljedeće sezone.

Pismo je stiglo u ponedjeljak, 14. juna i ovo znači da Stara dama neće snositi nikakve posljedice zbog pokretanja Superlige.

Bianconeri su nakon devet godina ostali bez Scudetta što znači da će se u žrijebu krajem augusta naći u drugoj jakosnoj skupini.

Oglasi

Inače, nakon protesta navijača od ideje Superlige ranije su odustali Atletico Madrid, Chelsea, Liverpool, Manchester United, Manchester City, Arsenal, Tottenham, Inter i Milan. Međutim, Real, Barca i Juve i dalje su u "toj priči".

Sinoć je objavljeno da je UEFA odlučila da devet klubova "pokajnika" neće žestoko kazniti kako se pričalo. Ovi klubovi su dogovorili s UEFA-om da će kazne biti nešto blaže, odnoso njima će u narednoj sezoni biti oduzeto pet procenata od zarade koju imaju u evropskim takmičenjima.

Također, devet 'odmetnika' dogovorili su sa UEFA-om kaznu od 100 miliona eura ako potpišu ugovor kojim se priključuju nekom takmičenju van okvira UEFA ili sa 50 miliona eura ako prekrše bilo koje druge obaveze prema krovnoj kući evropskog fudbala. Isto tako morat će uplatiti 15 miliona eura nekoj dobrotvornoj organizaciji.

Real Madrid, Barcelona i Juventusu se potom našli na meti UEFA-e koja je najavila žestoke kazne za ove klubove jer oni ne odustaju od Superlige. No, ovi klubovi jutros su se oglasili zvaničnim saopštenjima i poslali su jasnu poruku.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Ovi klubovi su jasno poručili da odbijaju odustati od ideje Superlige, ali da su spremni da s UEFA-om i FIFA-om pregovaraju o budućnosti fudbala kako bi pokušali naći najbolje rješenje.

Real Madrid, Barcelona i Juventus su jasno naglasili da su prijetnje UEFA-e neosnovane, neprimjerene i zakonski zabranjene, te da UEFA ni FIFA nemaju pravo samoincijativno kažnjavati superligaške ekipe.

Zaprati Juventus, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Juventus Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

vence
kao sto sam napisao i prvo dan kada ste izasli sa senzacionalistickim naslovima o izbacivanju iz lp, serie A i td
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije