Juventus se mučio protiv najgore ekipe u ligi, ali kapiten Bonucci trasirao mu je put u Ligu prvaka

Stara dama jedva do pobjede

Juventus se mučio protiv najgore ekipe u ligi, ali kapiten Bonucci trasirao mu je put u Ligu prvaka

E. Škorić

Juventus je u prvom nedjeljnom meču 35. kola Serije A pobijedio Veneciju sa 2:1.

Posljednjeplasirani i otpisani tim lige uspio je u Torinu namučiti Juventus, ali je domaćin na kraju ipak došao do pobjede s kojom je praktično trasirao put u Ligu prvaka. Juventusu sada nedostaje još bod u preostala tri kola da i matematički ovjeri svoj nastup u najelitnijem klupskom takmičenju.

Kapiten Leonardo Bonucci bio je danas junak Juventusa. On je u sedmoj minuti na asistenciju suigrača iz odbrane Matthijsa de Ligta pogodio za 1:0, a najbolje se snašao nakon kornera u 76. minuti, kada je postigao gol za pobjedu.

Samo pet minuta ranije Aramu je postigao sjajan gol i krunisao sjajnu igru gostiju u nastavku meča, a Juve je u tim momentima bio neprepoznatljivo loš.

Kao da su domaći bili bez motiva, imali su 1:0 i vjerovali da je dovoljno ne truditi se protiv jedne Venecije, na kraju su umalo zažalili.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Bonuccijevi pogoci doveli su Juventus do 69 bodova, imaju čak 10 više od petoplasiranog Lazija i 11 od šestoplasirane Rome, koja ima meč manje, no jasno je da je Stara dama uz Milan, Inter i Napoli ipak tim koji će predstavljati Italiju u Ligi prvaka naredne sezone.

Juventus je imao poprilično lošu sezonu, a u nekim momentima je čak i Liga prvaka izgledala kao nedostižan cilj.

Zaprati Juventus, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Juventus Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Juventini
Allegri sram te bilo Mrcino jedno Stid me gledat ovakav juventus
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi