Juventus završio posao, Daniele Rugani ide iz Torina
Rugani će od naredne sezone igrati u dresu Rome

Sastanak dva kluba se uspješno završio

Juventus završio posao, Daniele Rugani ide iz Torina

S. Pašalić

Danielea Ruganija još sitni detalji dijele od dolaska u Romu.

Igrač Juventusa je nakon dolaska Matthijsa de Ligta i supertalentovanog Meriha Demirala pao u drugi plan i bilo je jasno da neće dobiti preveliku minutažu ukoliko ostane u Torinu.

Italijanski mediji danas prenose da je Juventus postigao dogovor sa Romom te da će Rugani za 5 miliona eura stići na jednogodišnju posudbu s opcijom otkupa na kraju sezone za 25 miliona eura.

Još je samo ostalo da postigne dogovor oko plate 25-godišnjeg štopera, a ona bi trebal iznositi oko tri miliona eura.

Rugani je prošle sezone odigrao 20 utakmica u dresu Juventusa, ali s obzirom na jaku konkurenciju u timu jasno je bilo da će ovog ljeta morati napustiti Torino ukoliko želi igrati.

Dva kluba također pokušavaju postići dogovor oko posudbe Gonzala Higuaina, ali tu će stvari ići teže s obzirom da Argentinac nije previše zainteresovan za odlazak.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Zaprati AS Roma, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AS Roma Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi