Juventus želi apsolutnu dominaciju: Ogroman novac je spreman, ali ko je naredni veliki potpis?
(Foto: EPA)

Bianconeri imaju ogroman plan

Juventus želi apsolutnu dominaciju: Ogroman novac je spreman, ali ko je naredni veliki potpis?

Midhat Šljivak

Torinski Juventus u narednim godinama planira dominirati evropskim fudbalom.

Već 23 godine Juve čeka na titulu u Ligi prvaka. Nekoliko puta su bili blizu trofeja, ali im je trofej izmakao. Ipak, ne namjeravaju stati i spremni su u narednim godinama izvršiti velika ulaganja.

Čak 300 miliona eura Juventus će izdvojiti za narednu fazu ulaganja u izgradnju tima i već narednog ljeta bismo mogli vidjeti novi veliki potpis u Torinu.

Potvrdio je to predsjednik dioničara Stare dame Paolo Aicardi, koji je iznio velike ambicije.

"Ronaldo je bio tačka na ono što smo počeli prije osam godina. Mirko Vučinić je onaj sa kojim smo krenuli, a zatim smo povećavali ciljeve i stizali su Tevez, Khedira... Ova pojačanja pokazala su da možemo dovesti velika imena. Kada je stigao Cristiano postalo je jasno da svaki igrač može izabrati Juventus ispred timova kao što su Real, Manchester United ili Barcelona. Matthijs De Ligt je dokaz tome, a naredna ideja jedovođenje novog Ronalda, ali mlađe verzije", istakao je Aicardi.

Potražite više informacija na temu Serie A:

A lista igrača koje želi Juve je impresivna. Na vrhu je zvijezda PSG-a Kylian Mbappe po kojeg bi Bianconeri mogli krenuti već narednog ljeta, a osim njega spominju se još Neymar i Paul Pogba.

Da li će neko od njih završiti u Torinu vidjet ćemo u narednom periodu.

Zaprati Juventus, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Juventus Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije