Juventus želi "ukrasti" Atalantinu zvijer

Pregovori traju već neko vrijeme, upućena je i prva ponuda

Juventus želi "ukrasti" Atalantinu zvijer

Već neko vrijeme se u Italiji intenzivno piše o Juventusovoj potrazi za novim napadačem.

U medijima se moglo pročitati da su Juventusove mete Arkadiusz Milik, Alexandre Lacazette i Edin Džeko. Međutim, Corriere dello Sport danas piše da je čitavo vrijeme igrač koji zanima čelnike Stare dame zapravo Duvan Zapata (29).

Prema pisanju pomenutog lista, pregovori o mogućem transferu snažnog Atalantinog golgetera između sportskog direktora Stare dame Fabija Paraticija i predstavnika Atalante traju već neko vrijeme.

U međuvremenu je Paratici i uputio prvu ponudu Atalanti: 30 miliona eura i golman Marria Perin, koji je trenutno na posudbi u Genoi, a koji se u prošlosti već povezivao sa Atalantom.

Navodno je Juventus spreman ići i do nešto veće cifre ne bi li nagovorio klub iz Bergama na prodaju.

Maurizio Sarri je jedva koristio Zapatu dok ga je imao u svojoj ekipi, u Napoliju, ali se Kolubijac u međuvremenu u Atalanti pretvorio u pravu zvijer pred protivničkim golovima.

Zapata bi u Juventus zamijenio Gonzala Higuaina, koji će prema mišljenju mnogih po okončanju sezona napustiti Staru damu.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Duvan Zapata je u Atalantu stigao 2018., prvobitno na posudbu iz Sampdorije za 14 milioana eura, da bi njegov ugovor zimus bio otkupljen za dodatnih 12 miliona.

Zapata je do sada upisao 76 nastupa za Atalantu u svim takmičenjima, postigao je 46 golova i upisao 15 asistencija.

Zaprati Juventus, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Juventus Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

demar
Ako je imalo pametan, nece mrdnuti iz Atalante
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi