Kada se bh. klubovi posvađaju: "Žao nam je što nismo prihvatili ovcu od vašeg menadžera..."

Željezničar iz Jelovče Sela odgovorio Slobodi iz Kerepa

Kada se bh. klubovi posvađaju: "Žao nam je što nismo prihvatili ovcu od vašeg menadžera..."

E. Škorić

Rivalitet klubova na prostorima Bosne i Hercegovine ponekad je ogroman, posebno ako se radi o komšijskim klubovima kao što su to Sloboda iz Kerepa i Željezničar iz Jelovče Sela kod Gradačca, koji se takmiče u kantonalnoj ligi.

I u prošlosti je uvijek vladao animozitet na relaciji ova dva kluba, a danas je to i lako dostupno široj narodnoj masi zahvaljujući internetu i društvenim mrežama.

Sloboda iz Kerepa se putem Facebooka oglasila nakon nedavnih optužbi iz Jelovče Sela, a povodom navodnih malverzacija kod registracije igrača Nadrida Tokića.

"Iako su nas naše komšije neki dan optuživali za navodne malverzacije povodom registracije igrača Nadira Tokića, ispostavilo se da su oni zapravo ti koji mućkaju sa registracijama igrača. Naime, registrovali su našeg igrača Mešu Peštalića, a da to ovaj nije ni znao. Samo kratka opomena našim vrlim komšijama da postoji zakon o zaštiti ličnih podataka i da bi neko mogao i krivično odgovarati za počinjeno djelo. Meša kada je to saznao, odmah je reagovao i upravo danas je posjetio prostorije NS TK, kako bi razjasnio nastalu situaciju. Meša je bio naš i ostao naš a našim komšijama preporučujemo da na legalan način pribavljaju igrače a da se okanu kriminala i lopovluka. Ili pak da se obrate svojim prijateljima u Kamberima, da im oni pošalju ponekog igrača koji nema mjesta ni na klupi te da im tako pomognu. Ipak su to veliki prijatelji, te se međusobno pomažu. Njih je Omladinac prije par sezona ostavio u ligi a oni su njima prošle sezone pustili utakmicu za gajbu piva", navodi se na Facebook stranici Slobode iz Kerepa.

Samo sat kasnije je stigao "demant dragim komšijama".

Između ostalog piše:

"A dobro ste rekli, imamo veoma dobro prijateljstvo sa našim komšijama iz Mionice, žao nam samo što uz njihovu gajbu piva nismo prihvatili i ovcu od Vašeg menadžera, ipak pivo ide najbolje uz pečenje:)".

Potražite više informacija na temu Kantonalna liga TK:

Ostatak pročitajte ispod.

Top Komentari

dragonBH
Ma cim se to zove Zeljeznicar, nisu tu cista posla :) imaju i oni svoj Amawa
2 0
rimke
i ovih zeljeznicmara pun qrac
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi