"Kada šetam pse, navijači Uniteda mi priđu i kažu da bi voljeli da City osvoji titulu"

Kyle Walker pred sutrašnji meč

"Kada šetam pse, navijači Uniteda mi priđu i kažu da bi voljeli da City osvoji titulu"

Defanzivac Manchester Cityja Kyle Walker dao je zanimljivu izjavu pred derbi Manchester United - Manchester City koji bi mogao odlučiti sezonu u Engleskoj.

City se bori za titulu i ukoliko slavi na Old Traffordu vjerovatno će je osvojiti, dok u suprotnom slučaju će se morati pomiriti s tim da je sve u rukama Liverpoola. S druge strane, Manchester United je u borbi za Ligu šampiona i eventualni gubitak bodova bi ga udaljio od tog cilja tri kola prije kraja.

Walker kaže kako ga posljednjih dana navijači Manchester Uniteda zaustavljaju na ulici i kažu mu da bi voljeli da ih City pobijedi na Old Traffordu, a razlog je jasan.

"Navijači Manchester Uniteda su u teškoj situaciji, to je očigledno. Kada sam vani ili šetam pse, navijači Uniteda mi priđu i kažu: 'Više bi voljeli da City osvoji ligu nego Liverpool'. To je čudno čuti, ali ja sam siguran da fudbaleri Uniteda neće izaći na teren i reći: 'Hajde City, postigni gol'", kazao je Walker.

Inače, pomenuta utakmica je na rasporedu sutra od 21.00 sati.

Klopp: Koliko su izgubili 3:0, 4:0? City je spreman, ne znam da li je United!

Predstojeću utakmicu je komentarisao i trener Liverpoola Jurgen Klopp.

"Nemamo utjecaja na utakmicu koja se igra u srijedu. Koliko je United izgubio 3:0, 4:0? Ne izgleda mi to kao United. Znam da će City biti spreman, samo se nadamo da će i United", rekao je njemački stručnjak.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Fudbaleri Jurgena Kloppa nalaze se trenutno na prvom mjestu tabele sa dva boda više od drugoplasiranog Manchester Cityja, no također i imaju utakmicu više i titula nije u njihovim rukama, nego će morati da čekaju kiks Građana.

Pored čekanja kiksa Liverpool će vjerovatno i morati da slavi u preostala tri prvenstvena meča protiv Huddersfielda, Newcastlea i Wolverhamptona, dok City ima mečeve protiv Manchester Uniteda, Leicestera, Brightona i Burnleya.

Zaprati Manchester City, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester City Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi