Kada vas Pirlo hvali, onda ste na pravom putu: Imamo iste frizure, ali on je kompletniji igrač

Italijanska legenda hvalila veznjaka Brescije

Kada vas Pirlo hvali, onda ste na pravom putu: Imamo iste frizure, ali on je kompletniji igrač

Jedan od igrača o kojima se dosta toga pozitivno priča u Italiji proteklih mjeseci je veznjak Brescije Sandro Tonali.

Radi se o momku koji ima samo 20 godina, a već odavno je na sebe navukao interes brojnih italijanskih velikana.

Mnogi ga već sada porede s legendarnim Andreom Pirlom, pa se povodom toga oglasio i sam Pirlo. Nekadašnji veznjak Milana i Juventusa ne smatra kako će Toneli biti neka vrsta njegovog nasljednika jer su različiti tipovi igrača, ali ga svejedno hvali i predviđa mu veliku karijeru.

"On nije tip igrača poput mene. Više ličimo po tome što on igra u Bresciji, gdje sam i ja bio. Kao i zbog slične frizure. Ja ga vidim kao drugačiju vrstu fudbalera. Kompletniji je od mene. Bolji je u fazi odbrane, i u postavljanju. On je miks mene i drugih igrača. Sigurno je trenutno najtalentovaniji italijanski vezista, ali ga ne vidim kao mog nasljednika jer igra drugačiji fudbal. Ubjeđen sam da će postati veliki igrač", kaže Pirlo.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Inače, za Tonalija već odavno su zainteresovani samo oni najveći italijanski klubovi - Juventus, Milan i Inter.

On je ove sezone u svim takmičenjima upisao 24 utakmice, postigao jedan gol i dodao pet asistencija.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi