Fudbaleri Brescije strepe od nastavka treninga i takmičenja: Ne osjećamo se sigurno

Kapiten govorio za italijanske medije

Fudbaleri Brescije strepe od nastavka treninga i takmičenja: Ne osjećamo se sigurno

Teme:

Iako je i Brescia izvanično za nastavak sezone Serije A, prvi čovjek kluba Massimo Cellino je nebrojeno puta javno izjavljivao kako fudbal sada nije prioritet i kako nije dobra ideja igrati dok se Italija još bori sa pandemijom novog koronavirusa.

Svakako, na takav Cellinov stav utiče i činjenica da se Brescia nalazi u Lombardiji, italijanskoj pokrajini u kojoj je virus Covid-19 napravio najviše problema. Naravno, tu je i činjenica da je Brescia u teškoj situaciji kada je opstanak u Seriji A u pitanju.

Danas je u javnost izašao i kapiten Brescije Daniele Gastaldello i otkrio da je čitava ekipa "u strahu" zbog eventualnog nastavka sezone.

"Ne osjećamo se sigurno. Traže od nas da nastavimo treninge i odmah izađemo na terene... TO ugrožava sigurnost svih igrača", izjavio je Gastaldello za La Repubblicu, pa dodao:

Potražite više informacija na temu Serie A:

"Govorim u svoje ime i u ime svojih saigrača... Nije vrijedno nastavljati ako je cijena za nastavak ta da ćemo zaraditi ozbiljne povrede".

Većina klubova Serije A od ove sedmice organizuje individualne treninge. Brescia je jedan od klubova koji još uvijek čekaju sa takvim korakom.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi