Kadeti Čelika slavili pobjedu, juniori Romarija riješili pitanje prvaka grupe
Dosta uzbuđenja danas na Bilinom polju u derbiju prvenstva u kadetskoj i juniorskoj selekciji

Omladinska liga "Centar 2", 16.kolo

Kadeti Čelika slavili pobjedu, juniori Romarija riješili pitanje prvaka grupe

D. Kurbegović, foto: D. Kurbegović

Danas su na stadionima Kamberovića polje u Zenici odigrani derbiji 16.kola, ali i cijelog prvenstva kada su u pitanju kadetske selekcije NK Čelik i NK Romari iz Viteza, a koje su se igrale u okviru Omladinske lige BiH, grupa "Centar 2".

Prvo su na teren izašle kadetske selekcije ovih timova, a pobjedu je slavila ekipa NK Čelik rezultatom 2:0. Strijelci za Čelik bili su Amer Hodžić u 8. minuti, dok je Fijad Ferhatović u 11. minuti postigao autogol.

Nakon 16 odigranih kola Čelik i Romari imaju po 40 osvojenih bodova, te će se do kraja prvenstva voditi mrtva utrka između ovih ekipa za prvo mjesto.

Kada je u pitanju juniorska selekcija, tu je bilo dosta uzbuđenja. Čeliku je trebala pobjeda da ostanu u utrci s Romarijem za prvo mjesto, dok su gosti iz Viteza došli da pozitivnim rezultatom jednom nogom riješe pitanje prvaka ove grupe.

Potražite više informacija na temu Premijer omladinska liga BiH U-19:

Zeničani su u prvom poluvremenu bolji protivnik, ali nisu uspjeli da postignu gol, tako da se na poluvrijeme otišlo pri rezultatu 0:0. U drugom poluvremenu gosti su izašli dosta odlučniji, te u 48. minuti dolaze do vodstva, a strijelac je bio Din Čutahija. Pokušavali su domaći da izjednače, ali danas je na golu bio odličan Žigonjić, a i goti su bili dosta bolji nego u prvom piluvremenu. Treba istaći i dosta neujednačen sudijski kriterij trojke iz Istočnog Sarajeva na čelu sa Slađanom Došlom, zbog čega je u finišu utakmice i došlo do kulminacije i nezadovoljstva, tako da su isključena dva igrača domaće ekipe, a podijeljeno je još devet žutih kartona, većinom domaćim igračima.

Na kraju 0:1 za ekipu Romarija koji nakon 16. kola sada na tabeli imaju 45 bodova, osam više od Čelika, čime su faktički riješili pitanje prvaka ove grupe, odnosno siguran su putnik u doigravanje za ulazak u juniorsku Premijer ligu BiH.

Top Komentari

Vezir12
Gospodine "novinaru" jeste li gledali utakmicu? Očito da niste.
0 0
DamirT
Pa ovaj Doslo je i u PL prije par sezona bio u nekoj aferi koliko se sjecam
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi