Kadeti pregazili Latviju

EYOF

Kadeti pregazili Latviju

Midhat Šljivak

Kadetska košarkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine, savladala je na Evropskim igrama mladih u Gruziji (EYOF), selekciju Latvije s uvjerljivih 87:61.

Dominirala je naša selekcija od prve do posljednje minute ovog meča. Već nakon prve dionice imali smo 17 poena prednosti (29:12), a s boljom igrom nastavljeno je i u drugoj dionici.

Latvija nije imala odgovor na odličnu igru naših kadeta. Na poluvrijeme je naša selekcija otišla sa 19 poena prednosti (48:29), da bi u nastavku laganom igrom bh. kadeti priveli meč kraju.

Na kraju su Latviju zaledili na minus 26, te su stigli do prve pobjede na Evropskim igrama mladih. 

Džanan Musa je odigrao još jedan odličan meč. Ubacio je 27 poena, a imao je šest skokova i četiri asistencije. Sani Čampara je dodao 20, a Njegoš Sikiraš je imao double-double učinak od 16 poena i 11 skokova.

Sutra naši kadeti igraju protiv selekcije Gruzije.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti