Kadeti Sarajeva razbili vršnjake sa Grbavice

Elitna liga za kadete, 7. kolo

Kadeti Sarajeva razbili vršnjake sa Grbavice

Danas je u Trening centru FK Sarajevo u Butmiru odigran zaostali meč 7. kola Elitne lige za kadete (Premijer omladinska liga BiH U-17) između Sarajeva i Željezničara. Sarajevo je bilo bolje i slavilo ubjedljivu pobjedu rezultatom 4:0.

Težak poraz je itekako ugrozio ambicije Željezničara o tituli prvaka jer sada dva kola prije kraja sezone zaostaje bod za prvoplasiranim Širokim. Sarajevo je i nakon ove pobjede na trećoj poziciji.

U Butmiru se od samog početka gledala otvorena utakmica, a Sarajevo je uspjelo stići do vodstva u 21. minuti kada je Tabak pogodio za 1:0.

Na drugi gol se čekalo do 30. minute. Amar Drina je nespretno reagovao i poslao loptu u vlastitu mrežu za vodstvo Sarajeva od 2:0.

Nije to, međutim, bilo sve od Sarajeva u prvom dijelu pošto je u finišu istog, u 43. minuti Dženit Hajdarević pogodio za 3:0.

Treba dodati da je Željezničar u finišu prvog dijela ostao sa igračem manje pošto je Azmir Lukovac dobio drugi žuti karton.

Vodstvom Sarajeva od 3:0 se otišlo na odmor, a rezervista Aldin Mešić je u 69. minuti postigao lijep gol za, ispostavilo se, konačnih 4:0.

Sarajevo je tako lagano privelo susret kraju i upisalo veliku pobjedu.

Premijer omladinska liga BiH za kadete - Elitna liga, 7. kolo:

FK Sarajevo - FK Željezničar 4:0

Potražite više informacija na temu Premijer omladinska liga BiH U-17:

FK Sarajevo: Šahinović, Ćosić, Džafić, Sejmenović, Tabak, Đuderija, Šuvalija, Mulaosmanović, Kečanvoić, Hajdarević, Hodžić. Igrali su još: Gušo, Viteškić, Mešić, Ramić, Erić.

FK Željezničar: Brajlović, Fejzić, Beća, Drina, Šošić, Džanko, Ćorić, Mulaosmanović, Husić, Karalić, Gasal. Igrali su još: Hodžić, Mućaj, Bajrić, Kulašin, Lukovac.

Top Komentari

Edin Merlin
Bordo dominiranje na svim poljima !!!!!
10 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi