Kadeti Slobode bolji od Veleža, Širokog od Mladosti

Kadeti Slobode bolji od Veleža, Širokog od Mladosti

A. Beganović

Kadeti Slobode su u 23. kolu Premijer lige Bosne i Hercegovine savladali Velež (2:1), dok su mladi fudbaleri Širokog Brijega bili bolji od Mladosti (5:1).

Mladi fudbaleri Slobode u duelu sa vršnjacima iz Mostara opravdali su ulogu favorita i na kraju su zasluženo slavili. Golove za tuzlansku ekipu postigli su kadetski reprezentativac naše zemlje Edis Smajić i Alen Kurtalić, dok je za Rođene pogodio Deni Brkan.

Kadeti Širokog Brijega su bili ubjedljivi protiv Mladosti. Slavili su 5:1, no nakon prvog dijela gosti iz Kaknja su imali prednost do koje su stigli golom Admira Trake u 30. minuti.

Međutim, u drugom dijelu se bude domaći i uz tri gola Ilije Mašića, te po jednog Luke Stojića i Domagoja Marušića stižu do ubjedljive pobjede.

Premijer liga BiH za kadete, 23. kolo:

Široki Brijeg - Mladost 5:1 (Mašić 3x, Stojić, Marušić / Trako)

ŠIROKI BRIJEG: Perković, Leko, Dadić, Marčinko, Mašić, Stojić, Knežević, Marušić, Dumančić, Kordić, Ćosić. Još su igrali Marković, Mandić, Kosir, Pušić i Bešlić.

MLADOST: Lević, Mrkalić, Mehić, Mijoč, Imamović, Trako, Hadžić, Begić, Jusić, Kozica, Mušija. Još su igrali Hadžić, Kubat i Čolak.

Sloboda - Velež 2:1 (Smajić, Kurtalić / Brkan)

SLOBODA: Bajić, Beganović, Hodžić, Smajić, Kurtalić, Kovčić, Gogić, Ademi, Bećirović, Batalević, Omerović. Još su igrali Šabić, Devedić, Osmanović, Kotarević i Beširović.

VELEŽ: Rahimić, Sadžak, Bajrektarević, Mandžuka, Halilović, Kozić, Puce, Marić, Hebibović, Brkan, Tojaga. Još su igrali Kruškonja i Maksumić.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije