Kadeti Željezničara uvjerljivi protiv Rudara

Kvarnerska rivijera

Kadeti Željezničara uvjerljivi protiv Rudara

Kadeti Željezničara na turniru Kvarnerska rivijera ostvarili su ubjedljiv trijumf protiv Rudara iz Labina.

Nakon što su od Maribora poraženi s minimalnih 1:0, kadeti Željezničara su u drugom meču nadigrali Rudar i na kraju slavili s četiri pogotka razlike (4:0).

Plavi su do prednosti došli u 14. minuti preko Nuhanovića, a prije odlaska na odmor isti igrač je golom s bijele tačke udvostručio prednost. U nastavku Željezničar je preko Alića i Huskića postigao još dva pogotka za konačnih 4:0.

Narednu utakmicu Željezničar igra danas protiv Sampdorije, dok će Rudar odmjeriti snage sa ekipom Maribora.

Poredak: Sampdoria 4, Željezničar 3, Maribor 3, Rudar 1 bod.

Turnir Kvarnerska rivijera:

Rudar: Damjanić, Škopac, Baskijera, Vidak (od 60' Begović), Bembić (od 60' Licul), Načinović, Dragešić (od 41' Pozderović), Okanović (od 41' Radola), Celestin Vidas, Dragovina, Hrvat (od 41' Osmić).

Potražite više informacija na temu Premijer omladinska liga BiH U-17:

Željezničar: Muftić, Mešić, Beća, Drina (od 43' Cacan), Nuhanović (od 49' Ahmić), Hasanović, Mujić, Panjeta, Salanović (od 53' Ramić), Džanko (od 47' Gušo), Alić (od 55' Huskić).

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi