Romantičari sa Karaburme stopostotni, nebeski skok Kahvića za nastavak golgeterskog niza
Kahvić se u skoku "izjednačio" s prečkom

Mladi bh. napadač u sjajnoj formi

Romantičari sa Karaburme stopostotni, nebeski skok Kahvića za nastavak golgeterskog niza

Adnan Beganović

Mladi bosanskohercegovački napadač Aleksandar Kahvić ponovo se upisao u listu strijelaca. Njegov OFK Beograd je u Ubu sa 3:0 savladao Jedinstvo, a Kahvić je postigao pet pogodak u tri meča i nalazi se na čelu liste strijelaca Prve lige Srbije.

U vikendu iza nas kompletirano je 3. kolo Prve lige Srbije nakon kojeg se na čelu tabele izdvojio OFK Beograd.

Romantičari sa Karaburme nastavili su sa sjajnim igrama i u trećem kolu stigli su do treće pobjede, a ponovo je sjajnu partiju odigrao 19-godišnji bosanskohercegovački napadač Aleksandar Kahvić.

OFK Beograd je gostovao u Ubu kod Jedinstva i već u 1. minuti je preko Mituljikića stigao do prednosti. Pet minuta prije odmora pomenuti Kahvić glavom pogađa za 0:2, a Mituljikić u 47. minuti postiže svoj drugi pogodak za konačnih 0:3.

Velikoj nadi bosanskohercegovačkog fudbala i članu Crvene zvezde koji igra na posudbi u OFK Beogradu pogodak protiv Jedinstva je peti u sezoni i nalazi se na čelu liste strijelaca.

Prethodno je postigao pogodak u pobjedi nad Slobodom (2:0) i tri u trijumfu Romantičara sa Karaburme nad Metalcem (4:1).

Potražite više informacija na temu Super liga Srbije:

Njegove igre svakako da mogu radovati i selektora mlade reprezentacije Igora Jankovića koji će uskoro objavite imena igrača na koje računa za utakmice kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 7. i 12. septembra protiv Slovenije i Kipra.

Inače, na čelu tabele Prve lige Srbije nalazi se OFK Beograd sa maksimalnih devet bodova iz tri utakmice, Grafičar je drugoplasirani sa dva boda manje.

Top Komentari

Zax
Mali je igrac Zvezde tako da sigurno je ovo igrac asrbije samo ako se pokaze u buducnosti
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi