Bez ikakve pompe kapiten napustio Chelsea - novi klub je pravo iznenađenje

Azpilicueta seli u Italiju

Bez ikakve pompe kapiten napustio Chelsea - novi klub je pravo iznenađenje

Edmir Škorić

Kapiten Chelseaja Cesar Azpilicueta će kao slobodan igrač put Italije gdje ga očekuje dvogodišnji ugovor.

Jedva 24 sata nakon što je ova priča izbila u javnost, legendarni defanzivac Chelseaja je navodno već dogovorio uslove dvogodišnjeg ugovora i istovremeno je postigao sporazum s Chelseajem o raskidu svog trenutnog ugovora. 

Očito Chelsea nije htio da stane na put jednom od najodlikovanijih igrača u klubu, koji ima preko 500 nastupa i čak devet trofeja u svojoj vitrini. Osvojio je apsolutno sve - Premier ligu (2), Ligu prvaka, FIFA Svjetsko klupsko prvenstvo, UEFA Superkup, Evropsku ligu (2), FA kup, Liga kup...

33-godišnji Španac u Chelsea je stigao sada već davne 2012. godine iz Marseillea, te je bio jedan od najstandardnijih igrača londonske ekipe.

Na kraju je sklopio dogovor s Interom i biće jedno od nekoliko pojačanja ovogodišnjeg finaliste Lige prvaka. Prethodno je dogovoren i prelazak napadač Borussije Moenchengladbach Marcusa Thurama.

Oglasi

Azpiluceta je nedavno protiv Liverpoola na Anfieldu upisao 500. nastup za Chelsea i nakon 11 godina odlučio se na promjenu. On je 2017. godine kapiten Plavaca nakon što je traku naslijedio od Johna Terryja.

Nakon što je veći dio prošlog ljeta povezivan s odlaskom u Barcelonu, potpisao je kasno dvogodišnje produženje ugovora sa Chelseajem. S povredama i dodatnom konkurencijom u timu, igrao je samo 1500 minuta ligaškog nogometa, što mu je najmanje otkad je došao u ekipu.

Također, novi menadžer Chelseaja Mauricio Pochettino suočava se sa gubitkom još nekih zvijezda i važnih igrača. Sve su snažniji napadi Manchester Uniteda koji namjerava da dovede Masona Mounta, te nudi preko 70 miliona eura, dok je Mateo Kovačić na korak od potpisa za Manchester City.

N'Golo Kante otišao je u Saudijsku Arabiju, Denis Zakaria i Joao Felix vraćaju se sa posudbi, a Teimoue Bakayoko je postao slobodan i neće ostati na Stamford Bridgeu. S druge strane, potpisao je Christopher Nkunku, a očekuje se i povratak Romelua Lukakua sa posudbe iz Intera.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Ipak, tek treba očekivati neka spektakularna pojačanja Plavaca koji su imali užasnu sezonu i pod vodstvom Pochettina žele da budu konkurentni ostatku Premiershipa u borbi za titulu, s obzirom da neće nastupati u Evropi.

Zaprati Chelsea, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Chelsea Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi