Juventus za samo tri miliona eura završava fenomenalan transfer
Foto - EPA

Posao je blizu realizacije

Juventus za samo tri miliona eura završava fenomenalan transfer

Midhat Šljivak

Torinski Juventus veoma je blizu dogovora sa brazilskim Santosom o transferu 19-godinjeg napadača Kaija Jorgea.

Bianconeri su za usluge mladog fudbalera brazilskog tima ponudili tri miliona eura i po svemu sudeći posao bi mogao biti veoma brzo završen.

Predsjednik Santosa Andres Rueda priznao je kako su pregovori u toku, ali da klub još nije donio konačnu odluku.

"Pregovaramo sa Juventusom. Oni ga žele, ali još nismo odlučili hoćemo li ga sad prodati ili će ostati u klubu do januara kada će otići besplatno. Doslovno smo primorani da ga izgubimo", rekao je Rueda.

Kaio Jorge važi za velikog talenta brazilskog fudbala. On je od 2018. godine član prvog tima Santosa, a za ovu ekipu je odigrao 84 utakmice i zabio je 17 golova.

Pored mladog brazilskog fudbalera, Juventus je u pregovorima i sa Sassuolom oko angažovanja sjajnog veznjaka Manuela Locatellija.

Pregovori u ovom slučaju međutim ne idu kako treba. Sassuolo je već dva puta odbio ponude Stare dame kojoj je Locatelli glavna meta ovog ljeta.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Također, sa torinskim velikanom se povezije i reprezentativac Bosne i Hercegovine Miralem Pjanić, no i u ovom slučaju za sada nema nikakvog dogovora.

Juventus u novu sezonu ulazi sa velikim ambicijama. Na klupu se vratio Max Allegri i cilj je da se titula vrati u Torino.

Zaprati Juventus, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Juventus Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi