Duel Lige prvaka u Beogradu pod upitnikom

Četiri fudbaler Kairata pozitivna na COVID 19

Duel Lige prvaka u Beogradu pod upitnikom

H. Zilić

Ekipa Kairata nalazi se u velikim problemima pred revanš duel drugog pretkola Lige prvaka protiv Crvene zvezde.

Prema posljednjem testiranju, četiri fudbalera kazahstasnkog prvaka pozitivna su na koronavirus, što im stvara ogroman problem pred pomenutu utakmicu u Beogradu.

Kazahstanci su već doputovali u Beograd i suočavaju se sa potencijalnim problemima oko sastava, a neke informacije govore da bi utakmica mogla da se odloži, što bi stvorilo gužvu u kalendaru.

U prvoj utakmici Kairat je slavio sa 2:1, a kako stvari stoje mogli bi imati veoma težak zadatak u Beogradu da sačuvaj stečenu prednost.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Ovo je inače prvi slučaj koronavirusa u evropskim takmičenja u novoj sezoni koja je počela prekvlaifikacijama za Ligu prvaka krajem juna.

Kazahstasni klub ima historijsku prilika da se palsiran u treće pretkolo Lige prvaka.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi