Crvena zvezda šokantno poražena u Kazahstanu

I to golom bivšeg igrača Partizana

Crvena zvezda šokantno poražena u Kazahstanu

S. Grebović

U drugom pretkolu kvalifikacija za Ligu prvaka Crvena zvezda je doživjela poraz u Kazahstanu od Kairata rezultatom 2:1.

Viđena su dva različita poluvremena. U prvom su dominirali Kazahstanci, a u drugom prvak Srbije koji je na kraju ipak doživio poraz.

Domaćin je u meč ušao agresivno i prvi stvorio ozbiljne prilike. Već u drugom minutu Borjan je spasio crveno bijele sjajnom odbranom Hovhannisyanu koji je prošao dva svoja čuvara i šutirao opasno, ali je golman Beograđana sjajno reagovao.

U 24. minuti gostujući golman je ipak morao po loptu u svoju mrežu. Korner je izveo Suyumbayev, a loptu glavom u gol zakucao Kante za veliko slavlje domaćih navijača.

Sve što je Zvezda uradila u prvom dijelu bila je prilika Kataija u 44. minuti kada je opasno šutirao, no njegov udarac je u posljednji čas blokiran.

U nastavku je tim Dejana Stankovića zaigrao mnogo bolje i sredinom drugog dijela došao je do poravnjanja i to autogolom hrvatskog internacionalca Mikanovića koji je loptu neprezno smjestio u vlastitu mrežu.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Zvezda je nakon tog gola dobila krila i krenula naprijed, ali je u trenucima dok je dominirala i bila bolja primila drugi gol. Zanimljivo da je gol za pobjedu Kairata postigao prošlosezonski igrač Partizana Bagnack u 79. minutu koji je izbjegao ofsajd zamku i matirao Borjana.

Revanš je na rasporedu sedam dana kasnije na stadionu Rajko Mitić, a u tom meču Zvezda će morati da slavi sa dva gola razlike budući da pravilo gola u gostima više nije na snazi.

Top Komentari

Husrefbeg22
Ako Bog da da ih Kairat pobijedi i u Beogradu!
11 3
Gari Garinča
Ko je gkedao utakmicu nije šokantno. Realan rezultat. Da ne bude autogola bilo bi 2:0.
6 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi