Kakanjci sutra pale motore: Potrebna su pojačanja u svim linijama
Kakanjci su ostali bez nekoliko standardnih igrača, te će morati da angažuju pojačanja, ako misle da izbjegnu borbu za opstanak

Stručni štab će izvršiti prozivku u 12 sati

Kakanjci sutra pale motore: Potrebna su pojačanja u svim linijama

D. Kurbegović, foto: D. Kurbegović

Fudbalski klub Rudar iz Kaknja sutra će krenuti s pripremama za nastavak sezone u 1.ligi FBiH. Šef stručnog štaba Mirnes Buza, zajedno sa svojim pomoćnicima Almirom Jašarspahićem i Adnanom Hadžićem izvršit će prozivku igrača, te će nakon toga igrači odraditi i trening.

Mnogo je nedoumica oko kluba koji slavi 100 godina kluba, budući da su nedavno ostali bez predsjednika kluba Suada Spahića. Sigurno da se očekuje da se uskoro imenuje novi predsjednik Rudara.

Na sutrašnjoj prozivci koja je zakazana za 12 sati sigurno neće biti Faruka Gačana i Amera Bekana koji su prešli u visočku Bosnu, Enis Sadiković se vratio u matični klub Radnik iz Hadžića, dok je Emir Karalić trenutno bez angažmana, nakon raskida ugovora s Rudarom.

Kakanjci će morati angažovati nekoliko pojačanja, budući da su ostali bez standardnih igrača, koji su mnogo značili za igru Rudara. Bit će interesantno i ko će se sutra pojaviti na prozivci, očekuje se i nekoliko omladinaca, ali i igrača koji će biti na probi, te se pokušati nametnuti stručnom štabu.

Potražite više informacija na temu Prva liga Federacije BiH:

Rudar nakon prvog dijela sezone u 1. ligi FBiH zauzima devetu poziciju, a na otvaranju proljetnog dijela sezone gostovat će u Gabeli kod GOŠK-a.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi