Kako bez Bilbije? Ni njegova zamjena sutra neće prijetiti Sarajevu

Igrao za Željezničar

Kako bez Bilbije? Ni njegova zamjena sutra neće prijetiti Sarajevu

Nemanja Bilbija možda će na televiziji gledati susret između svojih bivših timova sa kojima je osvojio četiri titule prvaka BiH, a možda ga neće ni zanimati ta utakmica u Koreji. Banjalučanin je jedan od najtrofejnijih fudbalera naše lige, a posebno je raspoložen bivao protiv Sarajeva. 

S bordo timom osvojio je jednu titulu, a onda je sa Zrinjskim uzeo tri. I u posljednja tri ligaška derbija od pet golova koliko je Zrinjski dao Sarajevu, on je zabio četiri.

"Jel' ubrajate tu i onaj gol iz penala", upitao nas je Musemić na konstataciju da ovaj put Baka Slišković neće moći računati na godinama najubojitiju iglu Mostaraca.

Onda je na pitanje koga vidi kao najopasnijeg igrača Zrinjskog kazao kako su sada tu Čurjurić, koji nema pravo nastupa u Kupu i koji se na početku epizode u Želji pokazao kao kvalitetan igrač te Marković koji igra na mjestu Todorovića, druge perjanice koja je ove zime napustila Zrinjski.

"Otišla su im možda dva najprepoznatljivija igrača, ali doveli su zamjene za koje smatraju da mogu dostojno nadomjestiti Bilbiju i Todorovića...", riječi su Musemića.

Ono što je zanimljivo, a pisali smo skoro o tome koliko su Zrinjskom valjali bivši igrači Sarajeva i Željezničara, je da je preostali gol od pet koliko su postigli u posljednja tri meča, dao Samir Bekrić - što je još jedan zorni ilustrator pomenute tvrdnje.

Kako je Musemić spomenuo Čurjurića odmah što može pasti na pamet ko je iole sujevjeran ili voli da povlači paralele je da bi zaista bivši veznjak Željezničara, pa "defaultu" trebao biti najveća prijetnja, no to se neće moći desiti.

Ivan Čurjurić ušao je umjesto Anela Šabanadžovića u kup utakmici u Širokom Brijegu u 73. minuti i tako je otpisan za bilo koji naredni meč Zrinjskog u sklopu ovoga takmičenja.

A što se Bilbije tiče, zaista je bio posebno nadahnut protiv Sarajeva. I bez obzira što je zabio posljednji gol s penala, prethodna tri kada bi ih izolovano ocjenjivali - odraz su majstorstva, kakvog-takvog.

Sarajevo zabijalo golove, Zrinjski uzimao titule

Fudbaleri Zrinjskog vjerovatno nikada nisu bili gori u duelima protiv Sarajeva kao u ovom periodu kada su uzeli tri uzastopne titule prvaka BiH.

Potražite više informacija na temu Kup BiH:

Samo u posljednja dva duela, Sarajevo je zabilo šest golova. U Mostaru su imali vodstvo do pred sami kraj kada je Bilbija poravnao iz penala, pa je završeno 2:2, da bi na Koševu bukvalno očitali Mostarcima lekciju, bilo je 4:2 uz maestralnu partiju Mersudina Ahmetovića koji je zabio het-trik.

Zrinjski je od posljednjih šest susreta slavio dva puta, 1:0 u Mostaru pogotkom Bilbije i 2:1 u Sarajevu prije skoro dvije godine. U međuvremenu Sarajevo je još jednom dobilo 4:1. Interesantno je da je i u toj utakmici pogodak za Plemiće zabio tada bivši, a sada ponovo aktuelni igrač Sarajeva - Haris Handžić.

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

ibrahim51
Ukupni pobjednik bice ekipa Sarajeva.Sretno Sa Sa Sarajevo.
5 1
milivoje
Bolji je Bekrić od Ćurjurića za klasu,ovaj je samo daje u širinu,nema dubine. A Bekrić je protiv pogančera uvijek raspoložen!
0 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi