"Kako će proći bh. klubovi u Evropi? Od mene je u selu bilo boljih igrača, a Nikola je jedan"

Smatra da i sreća igra važnu ulogu

"Kako će proći bh. klubovi u Evropi? Od mene je u selu bilo boljih igrača, a Nikola je jedan" · Intervju

E. Oštraković

Nogometaši Bratstva danas su počeli sa pripremama za novu sezonu u Prvoj ligi Federacije Bosne i Hercegovine.

Prozivku je održao šef stručnog štaba Bratstva, Nikola Nikić, te smo iskoristili priliku da porazgovaramo sa njim.

Na početku razgovora Nikić je za SportSport.ba govorio o očekivanjima za narednu sezonu u koju će Bratstvo ući sa jako izmjenjenim sastavom.

"Ekipa je izmjenjena. Deset igrača koji su bili standardni više nisu tu. Sve je to zbog ove situacije, a ona je svima poznata. To su kvalitetni igrači, ali to nije samo kod nas, već u svim ekipama. Priključili smo trinaest juniora, ostalo je dvanaest igrača od prošle sezone. Sa njima će u narednih sedam dana biti obavljeni razgovori i možda će biti još neki igrač koji će otići. Došao nam je mladi golman Amar Bajić, te Eldar Šehić iz Slavena, te iskusni Elvedin Aletić".

Nikić je svjestan da će Bratstvu najveći problem u narednoj sezoni praviti upravo to pravilo oko igrača koji su mlađi od 21 godine.

"Meni mnoge stvari nisu jasne. To je problem svima. Država je Bosna i Hercegovina. Sastavljena od dva entiteta. Pa valjda su zakoni isti u oba eniteta. Kod nas svaki savez ima svoja neka pravila, to nema smisla. Ja ako imam dobrog igrača ja ću ga stavit da igra. A sad kad nemam igrača moram nekog stavit da igra. Pa šta da mi se povrijede tri igrača? Da završim poluvrijeme sa devet igrača? Nema to smisla, vjerujte mi".

Najavljeno je da će Bratstvo ubrzo krenuti u pohod na Premijer ligu, a Nikić je imao odgovor i na to.

"Ako je gradonačelnik tako rekao, to će i biti. Bratstvo to zaslužuje, Gračanica to zaslužuje. U prvoj polusezoni nemamo neku pretjeranu ambiciju, želimo biti u sredini tabele. Sport je to, nikada ne znate šta će se desiti. Na proljeće, u zavisnosti od situacije, ćemo se pojačati i mislim da se dosta stvari može okrenuti. Najveći problem Bratstvu je stadion, koji se mora srediti. Tribina, semafor, reflektori, ali sve se to da srediti. Gračanica to zaslužuje. Između ostalog obećao je, a on je kao Tito. Tito šta obeća, to je sto posto".

Istako je Nikić i svog favorita za narednu sezonu, ali nije mogao ostati ravnodušan na neke stvari.

"Ako Čelik bude tu naredne sezone, onda nemamo šta pričati, oni su glavni favorit. Fudbal se igra i nikad se ne zna. Teško je porediti bilo koga u ovoj ligi sa Čelikom. Ako ne bude Čelika, GOŠK se ističe kao favorit. Ali s druge strane, ako je GOŠK favorit broj jedan, onda je Bratstvo broj dva u ligi, ma s kakvim sastavom bilo".

Potražite više informacija na temu Prva liga Federacije BiH:

Govorio je Nikola Nikić na kraju i o šansama naših timova kada je riječ o izlasku u Evropu, a sve je uporedio sa sobom.

"Nisu druge ekipe toliko bolje. Naš je problem što ekipa priprema pet dana i odmah kvalifikacije. Ove godine je to drugačije, ali sreća je sve. Od Nikole Nikića u selu bilo je boljih 50 igrača, a na regiji hiljadu i pedeset. A Nikola Nikić je jedan. Sreća je sve, pa će tako i klubovima biti potrebno sreće".

Top Komentari

Matic
Dodji brate Nidzo da iscupamo naseg Zelju iz kandzi ovih zlotvora i zelenasa
5 4

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi