Kako izgleda najskuplji tim Prve lige FBiH?

Nove cijene nogometaša

Kako izgleda najskuplji tim Prve lige FBiH?

S. Mlaćo

Specijalizirani njemački portal za transfere i vrijednosti nogometaša transfermarkt.de ažurirao je cijene timove i nogometaša u Prvoj ligi FBiH.

Tako je najskuplji igrač lige kapiten i prvi strijelac Olimpika Adnan Osmanović (275.000 eura), dok je na drugom mjestu Brandao iz Veleža (225.000 eura).

Iza Brandao su dva Veležovca Mehmed Ćosić i Seid Behram (203.000 eura), a slijedi zatim Kenan Sarić iz Zvijezde Gradačac (180.000 eura), te Amer Hiroš (FK Olimpik) i Nusmir Fajić (FK Velež), sa istom cijenom.

Transfermarkt je tako napravio i najskuplji tim lige, odnosn početnih 11 u formaciji 4-2-3-1.

Na golu je zimsko pojačanje Veleža Slaviša Bogdanović koji se istakao u dueu protiv Jedinstva (2:0), a stoperi su Adi Tahirović (NK Jedinstvo) i Denis Zvonić (FK Velež). Tahirović (20) je jedan od najboljih defanzivaca lige kojeg transfemarkt smatra najzaslužnijim za dobre igre Jedinstva, posebno u prvom dijelu sezone. Tahirović ujedno predvodi i listu najkorisnijih igrača lige.

Kapiten Veleža Denis Zvonić predstavlja posljednji bedem pred golom Mostaraca, dok su na bekovskim pozicijama Srđan Vulić iz Zvijezde i Aldin Šehić (FK Igman Konjic).

U veznom redu su čak trojica Veležovaca. Radi se Seidu Behramu, Mehmedu Ćosiću i Brandaou, a tu su još Belmin Kobilica (FK Rudar Kakanj) i Amer Hiroš (FK Olimpik). U vrhu napada je udarna igla Olimpika Adnan Osmanović, ujedno najskuplji nogometaš bh. "cvajte". Osmanović se tako našao ispred Fajića, prvog strijelca lige.

Potražite više informacija na temu Prva liga Federacije BiH:

Vrijednost ovog tima je 2.050.000 eura, a najmlađi igrači su Srđan Vulić, Adi Tahirović i Seid Behram koji imaju 20 godina. Najstariji je Denis Zvonić sa 27.

Zaprati FK Velež, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Velež Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

Top Komentari

milivoje
E cuj renomirani njemacki pportal,pa,nikakve Svabo veze nema sa procjenom vrijednosti,kad NAŠ lik to radi,poznati ublehas sa nickom ZUKANOVIC,na vasem portalu,inace pitar,inace realan,Zrinjski triput prvak zaredom a Ševkija Resic skuplji od Bilbije Hahahahahahahaha
2 5
Neutralan
Samir Jasarevic zasluzuje mjesto prije Kobilice, vrijednost ista a Jasarevic dosta kvalitetniji igrac
0 4

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi