Kako izgleda vječna tabela Premijer lige nakon nove pobjede Željezničara u gradskom derbiju?

Sarajevski timovi na vrhu

Kako izgleda vječna tabela Premijer lige nakon nove pobjede Željezničara u gradskom derbiju?

A. Čaušević

Otkako se igra zajednička Premijer liga samo je bh. klubova odigralo sve sezone najjačeg ranga bh. klupskog fudbala. 

Na vrhu vječnoj tabele takmičenja koje se igra igra od sezone 2002/2003 nalaze se dva sarajevska tima, Sarajevo i Željezničar.

Željezničar je dobio oba gradska derbija ove sezone. Na stadionu Grbavica s 5:2, a na stadionu Asim Ferhatović Hase s 1:3.

Međutim, bez obzira na osvojenih šest bodova u međusobnim duelima ove sezone Plavi su i dalje iza ljutog gradskog tabela na vječnoj tabeli Premijer lige.

Nakon derbija igranog na popularnom Koševu Sarajevo je ostalo na 1006 bodova, dok je Željezničar prešao magičnu cifru "1000" te sada ima 1002 boda.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Od preostala tri stalna učesnika najbolje stoji Zrinjski na trećem mjestu sa 958 bodova. Slijedi Široki Brijeg sa 944 boda te Čelik sa 718 bodova.

Inače, od pet nabrojanih timova svi izuzev Čelika su jednom ili više puta osvajale Premijer ligu otkako u njoj učestvuju klubovi s prostora cijele BiH. 

Zaprati NK Široki Brijeg, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Široki Brijeg Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Rekorderi
Željo više titula, bolji omjer u derbiju, više reprezentativaca dao, a vi sabirajte bodove. Ako ne može tamo gdje se računa, može gdje može. Popularna vijetnamska statistička škola "što sam željela to sam imala"!
10 5
Ende
Samo se krajnje stanje na tabeli pika... ako vi igrate ligu da bi nas "ponizili" pa zavrsili iza.. aferim, ponizite svaku... previse ste se digli za ekipicu koja je zadnju titulu osvojila kad je iftar u 17:00h bivao .. :*
8 7

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi