Kako je Ajax prevario De Ligta
(FOTO - EPA) De Ligt dolazi na liječničke preglede

Nisu ispoštovali dogovor

Kako je Ajax prevario De Ligta

A. Beganović

Mlada nada svjetskog fudbala, Matthijs de Ligt, uskoro će i zvanično postati fudbaler Juventusa.

Naime, sinoć je mladi holandski reprezentativac stigao u Torino, a nakon što tokom dana obavi ljekarske preglede potpisat će petogodišnji ugovor sa Starom damom.

Dakle, posao je zavšen, no zanimljivo je kako su se odvijali pregovori i na koji način su Kopljanici "prevarili" mladog fudbalera.

Naime, Juventus je prije 20-ak dana dogovorio sve uslove sa De Ligtom, ali sa Ajaxom nisu bili na istim valnim dužinama.

Tokom pregovora nisu htjeli ponuditi Kopljanicima više od 50 miliona eura iako su znali da Barcelona i PSG nude 75, a otkriveno je i zbog čega su iz Torina istrajavali u toj ponudi.

Holandski mediji jutros su donijeli informaciju da je mladi fudbaler, koji je i ljetos bio na meti mnogih klubova, sa Ajaxom sklopio džentlmenski dogovor koji je uključivao njegov ostanak u klubu još godinu uz mogućnost odlaska u ovom prelaznom roku za 50 miliona eura.

Ovaj dogovor prošlo ljeto prema navodima holandskih medija sklopili su sportski direktor Ajaxa, Mark Overmars s jedne te De Ligtov otac i njegov savjetnik s druge strane.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Međutim, postignuti dogovor nije "prenesen" na papir nego je "ozvaničen" stiskom ruku.

Pokazat će se da su De Ligt i njegovi savjetnici napravili veliku grešku, a da Ajax, koliko god bio simpatičan ljubiteljima fudbala, ipak na kraju nije odigrao džentlmenski. Juventus je morao platiti 75 miliona eura.

Zaprati Juventus, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Juventus Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

MirzaBarucic
Kome je Ajax simpatican?
0 4
Horde
Ovaj sranjesranje.ba je postalo troduplo sranje
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi