Kako je De Gea "spasio" Španiju od Farskih Otoka?
De Gea je sjajno reagovao

Golman "Furije" nije dozvolio da njegov tim ponovo primi gol od "male reprezentacije"

Kako je De Gea "spasio" Španiju od Farskih Otoka?

S. Pašalić

Reprezentacija Španije je sinoć očekivano stigla do lagane pobjede protiv Farskih Otoka rezultatom 4:0 u utakmici kvalifikacija za Evropsko prvenstvo.

Španci su poveli golom Rodriga u 13. minuti, a isti igrač je u 50. povisio na 2:0.

U samoj završnici je Španija postigla još dva gola, a Paco Alcacer je pogađao mrežu gostiju u 90. i 94. minuti.

Nakon šest odigranih kola Španija ima maksimalnih 18 bodova i gol-razliku 17:3.

Zanimljivo je da su Španci od tri primljena gola, jedan dobili upravo od Farskih Otoka u gostima kada je Olsen bio strijelac.

Gosti su sinoć pri rezultatu 2:0 za Španiju imali sjajnu priliku da ponovo postignu gol "Furiji", ali je David de Gea sjajno reagovao i sačuvao svoju mrežu.

Farski Otoci su na posljednjem mjestu u grupi bez boda i gol-razlikom 3:20, a pored Španije su još uspjeli postići gol i Rumuniji i Malti u gostima.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi