Barceloni se otvorila mogućnost da dovede De Ligra, a Juventus im nudi nevjerovatan popust

Znatno su snizili cijenu

Barceloni se otvorila mogućnost da dovede De Ligra, a Juventus im nudi nevjerovatan popust

Endin Čaušević

Španski mediji objavili su jučer da Barcelona želi u svoje redove dovesti Matthijsa de Ligta.

Nizozemac je i prije dvije godine bio na korak od prelaska u katalonski klub kada je imao skoro sve dogovoreno, ali se predomislio u posljednji trenutak i odlučio je da potpiše za Juventus.

Međutim, čini se da De Ligt nije previše zadovoljan u italijanskom klubu o čemu je nedavno pričao i njegov agent Mino Raiola.

Ovih dana pojavile su se špekulacije da bi Barcelona voljela dovesti De Ligta u svoje redove, ali da je to trenutno nemoguća misija zbog finansijske krize u kojoj se nalazi katalonski klub.

Barcelona mora da se riješi nekih igrača koji su ogromno opterećenje budžeta za plate, te tek tada klub može razmišljati o registraciji novih pojačanja.

Ipak, katalonski Sport navodi da De Ligtov dolazk i nije toliko nemoguća misija. Navodno, Juventus je spreman da mu znatno snizi cijenu jer se i klub iz Torina nalazi u finansijskim problemima i svaki priliv novca je sada zlata vrijedan za njih.

Potražite više informacija na temu La Liga:

De Ligtova cijena ljetos je iznosila oko 120 miliona eura, ali kako Sport navodi u Juventusu su spremni da znatno snize cijenu, te su Raioli dali do znanja da može "ispipati puls" Barcelone što se tiče De Ligta.

Katalonci žele prvo prodati Coutinha i Umtitija kako bi skupili novac za De Ligta, a očekuje se da bi Nizozemca mogli dovesti za oko 70 miliona eura ukoliko uspiju naći novac do kraja januarskog prelaznog roka.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

C.Banks
Na niske grane je pao ovaj portal. Nisu nijednom napisali pravo ime momku. Ovo je dno dna. Ovi ljudi ne ppznaju sport uopšte a zaposleni su na portalu. Opstaju od reklama Mocarta i slicnih gluposti koje mi ljubitelji sporta ne otvaramo i ignorišemo evo vam ga
8 0
denimen9
Dobar je De Ligra.
6 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti