Milan obnovio dugogodišnje interesovanje za Edina Džeku
Rossoneri su za našeg napadača pokazivali interes kada je počinjao svoju karijeru u Wolfsburgu, pa su onda malo 'ohladili', ali...

Rossoneri već ciljaju na dva ljetna pojačanja

Milan obnovio dugogodišnje interesovanje za Edina Džeku

Napadač Rome i bh. reprezentacije Edin Džeko ponovo se nalazi na meti Milana, javljaju italijanski mediji.

Calcionews piše da Rossoneri već sada ciljaju na dva ljetna pojačanja. Pored Edina Džeke, Milan se interesuje i za iskusnog golmana Pepea Reinu, što ujedno može značiti i da će Gianluigi Donnarumma napustiti San Siro.

Džeko je dugogodišnja Milanova želja koja se nikada nije ostvarila. Rossoneri su za našeg napadača pokazivali interes kada je počinjao svoju karijeru u Wolfsburgu, onda su u međuvremenu malo 'ohladili', pa ga ponovo počeli tražiti kada je stigao u Romu.

Isti izvor tvrdi da bi Milan za Džeku morao platiti 30 miliona eura i omogućiti mu visoka, ali ne previsoka primanja. Rossoneri su prošlog ljeta doveli dvojicu napadača Kalinića i Silvu, ali se nijedan od njih nije pokazao kao pravo pojačanje. Na kraju su ubojica ostala u sjeni Patricka Cutronea, 20-godišnjeg Milanovog omladinca koji je bez puno pompe priključen prvom timu u kojem je ove sezone naprosto eksplodirao.

Potražite više informacija na temu Serie A:

S obzirom da je Edin Džeko veoma vezan za Rim i Romu, koliko zbog samog fudbala toliko i zbog nekih privatnih, životnih stvari, jasno je da Milanu predstoji težak posao ukoliko želi da se transfer realizuje. Interes, u svakom slučaju, postoji.

Edin Džeko je ove sezone na 32 utakmice za Romu u svim takmičenjima postigao 14 golova uz četiri asistencije.

Zaprati AS Roma, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AS Roma Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Harisss
Stara prica, dakle laz!!! Treba Edina sad poremetiti pred derbi u Rimu.
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi