Kako je Džeko nagovaran na potpis? "Žena mi se porađa, a ja više pričam s Edinom nego s njom"

Misija na kraju bila uspješna

Kako je Džeko nagovaran na potpis? "Žena mi se porađa, a ja više pričam s Edinom nego s njom"

Admin Čaušević

S obzirom na veliku dozu profesionalizma, kolegijalnosti i kvaliteta Edin Džeko je tip osobe koju svako želi imati za saigrača. 

Prošlog ljeta Džeko je bio u velikoj dilemi. Potpisati za Inter ili ostati u Romi. Na kraju se odlučio za ovo drugo. Potpisao je s Vučicom do 2022. godine. Veliku zaslugu za to nose Alessandro Florenzi i Lorenzo Pellegrini.

Nekoliko mjeseci kasnije Pellegrini je otkrio šta se dešavalo prošlog ljeta i kako je trajao proces nagovaranja da Džeko ostane u italijanskog prijestolnici i odustane od transfera u Milano.

Sjajni veznjak je za Sky Sport ispričao da je tih dana više razgovarao s Džekom nego s vlastitom suprugom koja je bila na porođaju. Njegova misija na kraju je bila uspješna.

"Bilo je vremena kada sam više pričao s Edinom nego sa ženom u kući koja je bila trudna i trebala da se porodi. Bilo je takvih trenutaka. Družili smo se i van terena", kazao je Pellegrini te nastavio:

Potražite više informacija na temu Serie A:

"Nagovarao sam ga dok mi unaprijed nije rekao da je produžio i dogovorio se s klubom. Bio sam sretan kao sam ja produžio ugovor."

U međuvremenu Džeko je postao i kapiten Rome nakon odlaska Alessandra Florenzija, dok je Paulo Fonseca za Džekinog zamjenika imenovao upravo Pellegrinija.

Zaprati AS Roma, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AS Roma Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi