Kako je Jose Mourinho iznenadio Akrapovića poslije meča: "Time je potvrdio da je veliki čovjek"

Bugarski tim je bio na pragu senzacije

Kako je Jose Mourinho iznenadio Akrapovića poslije meča: "Time je potvrdio da je veliki čovjek" · Intervju

S. Mlaćo

Veliki izazov u četvrtak je bio pred bh. stručnjakom Brunom Akrapovićem.

Njegov Lokomotiv Plovdiv u okviru 2. pretkola Evropske lige ugostio je engleski Tottenham i bio na pragu senzacije.

Poveli su domaći golom Mincheva u 71. minuti, ali onda dobili dva crvena kartona, što su Englezi uz jedanaesterac brzo iskoristili. Slavili su 2:1, ali u Lokomotivu mogu biti ponosni. Pružili su žestok otpor i malo je nedostajalo da naprave veliki uspjeh.

Bruno Akrapović je na zemlji. Ne želi se vraćati na meč sa Englezima, okreće se domaćem prvenstvu. Ipak, u razgovoru za SportSport.ba govorio je o tom susretu, duelu sa legendarnim Mourinhom...

"Nijedan trener sebi ne može dozvoliti da se emocije ne slegnu dva dana poslije meča. Sutra već igramo meč u ligi, okrećemo se novoj utakmici, a bit će teško nakon ove utakmice sa Tottenhamom", priča Akrapović na početku razgovora.

Vratio je film na meč sa engleskim predstavnikom.

"Znalo se od početka da će to biti meč u kojem će svi ići u jednom smjeru. Ipak,mi smo uspjeli kroz naš stil igre mnogo puta da izađemo sa pasovima iz naše zone, te smo u prvom poluvrmenu imali dvije - tri super prilike. Tada smo pokazali da se ne plašimo nikoga, te da stil igre može donijeti da kreiraš šansu. Protivniku je to pokazalo da treba da pazi, te su se i oni vraćali sa cijelom ekipom nazad. U drugom poluvremenu bilo je još lakše za nas, jer smo vidjeli da možemo da se nadmećemo sa njima. Postigli smo pogodak, euforija je nastala totalna, a da su bili navijači mislim da bi nas to ponijelo do kraja. Ipak, jedna situacija u kojoj je sudija mogao da svira faul na golmanu donijela je velike probleme. Nismo odreagovali dobro, iako ponavljam da je to bilo sve u petercu, dobijemo crveni, drugi igrač dobije drugi žuti i ostanemo sa devetoricom na terenu. Naravno, poslije toga je teško..."

No description available.


Sudije su čini se da ipak 'pogurale', veći tim?

"Mislim da. U Bugarskoj ligi na svakoj utakmici bi u onakvoj situaciji bio dosuđen faul jer sudije ne žele konflikte i sporne situacije. Opet, to je stvar odluke sudije".

Pored klupa je to bio duel Akrapovića i legendarnog Josea Mourinha. Bh. stručnjak ističe da ga je oduševio legendarni Portugalac u svakom smislu. Akrapović je prije meča govorio da mu je njegov desetogodišnji sin kazao da ne može pobijediti Tottenham jer za isti igra Hary Kane.

"Moj sin, koji ima deset godina, rekao mi je da nemamo šanse”, rekao je Akrapović u najavi utakmice. “Pitao sam ga zašto i rekao mi je ‘zbog Harryja Kanea’. Pitao sam ga i što je toliko posebno kod Kanea, a on mi je rekao da mu ime sve govori. Harry Kane, kao hurricane", kazao je u najavi meča Akrapović, a Mourinho očigledno sve zapamtio.

"Pratim njegov rad sa oduševljenjem, treninge koje pravi, on je bio jedan od prvih trenera koji je visoko pritisnuo jednu Barcelonu. Najviše je na mene ostavilo dojam to da je sjajan čovjek. Moji igrači su dobili dres od svakog igrača njegovog kluba, čak je bio i za mene, odnosno sina sa potpisom Hary Kanea. To govori o njegovoj ljudskoj kvaliteti, jer je našao vremena za svakoga. Iznenadilo me koliko zna o nama, svaki detalj zna, zna stil igre, te se odnosi pripremi utakmice kao pravi profesionalac. Ništa ne prepušta slučaju, a to rade veliki treneri. Bilo je zadovoljstvo imati jedan takav dan, iako malo na kraju nezgodan zbog rezultata. Ostat će u sjećanju kao jedan od kvalitetnijih dana u mojoj sportskoj karijeri".

Potražite više informacija na temu Liga Evrope:

Već sutra meč u bugarskom prvenstvu. Rival će biti fenjeraš Etar.

"Idemo dalje. U ligi smo u gornjem dijelu, a prvenstvo će se sada podijeliti kao i svugdje na Balkanu. Ističu se ekipe koje će biti gore, a koje dole. Mi želimo ostati gore, sutra imamo meč koji će biti dovoljno težak poslije dva dana pauze. Želim sa momcima ipak ostvariti pozitivan rezultat i ostati u tom gornjem dijelu", dodao je na kraju razgovora Akrapović.

Promo

Top Komentari

Miky007
Nema nista o Dzeki? Dajte molim vas neku informaciju!
4 0
Brazuka
Pratio meča i zao mi je. Uh kako su sudije odradile meč, zalosno
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi