Kako je Kepa reagovao kada mu je Sarri saopštio da ne počinje meč?
Mladi golman je shvatio kako je pretjerao. Napravio je nešto što se teško oprašta, ali svi tvrde kako je sada sve u redu (Foto: EPA)

Caballero dobio prednost nakon skandala

Kako je Kepa reagovao kada mu je Sarri saopštio da ne počinje meč?

M. Šljivak

Golman Chelseaja Kepa Arrizabalaga čovjek je o kojem se priča prethodnih dana.

Španski čuvar mreže je u nedjelju napravio veliki skandal. Odbio je izmjenu pred penal seriju protiv Manchester Cityja u finalu Liga kupa i nakon toga je navukao gnjev navijača, ali i menadžera Maurizija Sarrija.

Kepa je kažnjen od kluba oduzimanjem sedmične plate, a Sarri ga je izostavio sa meča protiv Tottenhama. Među stativama je bio Willy Caballero, a Španac je za kaznu utakmicu gledao sa klupe.

Međutim, ova odluka Arrizabalagi nije teško pala. Caballero je nakon utakmice otkrio da ga je mlađi kolega podržao pred meč.

"Dobre vijesti su svakako da više nije bitno ono što se dogodilo. Kepa me je danas podržao. On uči, mi svi učimo i hvala mu na podršci", rekao je argentinski čuvar mreže.

Iako su se sivi oblaci nadvili nad Chelseajem prethodnih dana, sinoć su Plavci odigrali odličan meč. Savladali su velikog rivala Tottenham sa 2:0 i pozitiva se vratila u klub sa Stamford Bridgea.

Chelsea naredni meč igra u nedjelju. Gostuju u susjedstvu kod Fulhama i biće svakako interesantno vidjeti hoće li se Kepa vratiti među stative.

Za sada je Caballero u prednosti kod Sarrija i velike su šanse da iskusni argentinski golman ponovo dobije šansu za igru.

Šta je Kepa rekao Caballeru nakon sukoba u svlačionici?

Kepa i Willy imali su verbalni sukob u svlačionici nakon duela protiv Manchester Cityja.

Sa obje strane su pale teške riječi, a 24-godišnji Kepa je ispao poprilično bezobrazan.

Španski čuvar mreže nije želio napustiti teren, pa je iskusni Argentinac Willy Caballero uzalud čekao pored linije i na kraju se morao vratiti na klupu.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Dvojac se nakon svega sukobio u svlačionici. Caballero je imao šta da kaže mladom Špancu, ali ovaj mu nije ostao dužan.

"Bolji sam golman od tebe, zato sam ostao na golu", navodno je španski golman rekao starijem kolegi, nakon čega je Caballero još više poludio, ali su saigrači spriječili veći incident.

Zaprati Chelsea, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Chelsea Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti