Kako je moguće da je FIFA zaboravila najboljeg golmana?

Oblak ne konkuriše za tim godine

Kako je moguće da je FIFA zaboravila najboljeg golmana?

FIFA je danas objavila listu kandidata za najboljih jedanaest igrača koji su obilježili 2018. godinu, ali čini se da je napravljen ogroman previd.

Naime, na listi nominovanih golmana uopšte nema Jana Oblaka koji je statistički bio najbolji u godini koja se lagano približava završetku.

Slovenac je u prosjeku primao samo 0.57 golova po utakmici što je daleko manje od svih svojih kolega koji su nominovani za FIFPro tim godine, a uz to je sa svojim Atletico Madridom osvojio Evropsku ligu.

Za najboljeg golmana su nominovani David de Gea (Manchester United / 0.76 golova po utakmici), Marc-Andre Ter Stegen (Barcelona / 0.81 golova po utakmici), Gianluigi Buffon (Juventus, PSG / 0.82 golova po utakmici), Keylor Navas (Real Madrid / 1.11 golova po utakmici) te Thibaut Courtois (Chelsea, Real Madrid / 1.02 pogodak po utakmici).

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Da li je FIFA neopravdano zaboravila sjajnog Slovenca, prosudite sami...

Top Komentari

PeppermintSA
smiješno, trenutno je najbolji svjetski golman.
22 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi