Kako je Real srušio snove Tottenhama o Asensiovom transferu? Saopštio je visinu otkupne klauzule

Mladi Španac ne ide nigdje

Kako je Real srušio snove Tottenhama o Asensiovom transferu? Saopštio je visinu otkupne klauzule

Za usluge Marca Asensija interesa ne manjka. Njegov menadžer je prošlog mjeseca govorio o odbijenim ponudama koje su prelazile 100 miliona eura, pa je jasno da ga Real Madrid ne misli puštati u skorije vrijeme.

Da Real Madrid nema namjeru prodavati Marca Asensija postalo je jasno i Tottenhamu koji je kontaktirao kraljevski klub o potencijalnom transferu mladog ofanzivca.

Odgovor Real Madrida bio je jasan, Marco Asensio nije na prodaju. Odnosno jeste, ali ukoliko Tottenham na račun Kraljeva uplati iznos Asensiove otkupne klauzule, piše Diario AS.

To se 99.9% neće desiti jer je otkupna klauzla Marca Asensija u ugovoru sa Real Madridom 700 miliona eura.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Da Asensio neće ovog ljeta napuštati Santiago Bernabeu postalo je jasno kada se na klupu Real Madrida vratio Zinedine Zidane, iako su prije toga postojale špekulacije da bi se to moglo desiti.

Francuski stručnjak ima veliko povjerenje u Asensija, a upravo je on bio taj koji je mladom Špancu pružio prvu priliku u ekipi Kraljeva.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti