"Naredne sezone 100 posto ćemo biti prvaci"

Mladi Sergio Reguilon uvjeren u titulu

"Naredne sezone 100 posto ćemo biti prvaci"

E. Škorić

Real Madrid je imao užasnu sezonu bez ijednog trofeja, ali mladi bek Kraljeva Sergio Reguilon smatra da će u sljedećoj biti sve bolje.

Reguilon, zapravo, tvrdi da će Real Madrid naredne sezone "100 posto osvojiti titulu". Mladi defanzivac je pun samopouzdanja i vjere sada kada se vratio Zinedine Zidane i kada će Real investirati preko 300 miliona eura u pojačanja.

"Da, da, 100 posto osvajamo titulu. Bit ćemo ili prvaci Španije ili Evrope, a možda osvojimo i sve trofeje", kazao je Reguilon.

Real je otpustio prvog trenera u sezoni Julena Lopeteguija nakon manje od pet mjeseci nakon lošeg početka sezone, a nakon kraće epizode Santiaga Solarija, Florentino Perez je ponovo vratio Zinedinea Zidanea.

Zizu je osvojio tri Lige prvaka u nizu, ali je u posljednjih 11 mečeva ostvario samo pet pobjeda u drugom mandatu.

Osim što je sezonu završio praznih ruku, Real je završio i 19 bodova iza gorkih rivala i prvaka Barcelone, što je najveća razlika između ova dva tima još od sezone 1990/91.

Real je rano izbačen iz Kupa kralja, a u Ligi prvaka je "pao" već u osmini finala od Ajaxa.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Jedna od rijetkih svijetlih tačaka u sezoni u Madridu bila je činjenica da je Reguilon upao u prvu momčad na Santiago Bernabeu. 22-godišnjak je odigrao 22 meča u svim natjecanjima i kaže da želi ostati u klubu unatoč interesu drugih timova.

"Imam ponude iz inozemstva, iz Evrope. Rado bih igrao u inostranstvu, ali prije svega bih radije ostao u Real Madridu. Postoji mnogo glasina, ali to je do uprave kluba", kazao je mladi defanzivac.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

MirzaBarucic
Ma ja, iz sezone u sezonu, obecanja :)))
0 16
F_C_Bracelona_
Tako mlad a već budala.
2 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi