Robbenova najbolja odluka je bila napuštanje Reala: "Nije to samo zbog Ronalda..."

Perezov dolazak značio je i njegov kraj u Madridu

Robbenova najbolja odluka je bila napuštanje Reala: "Nije to samo zbog Ronalda..."

Edmir Škorić

Florentino Perez je imao ogroman remont u Madridu te godine, pa je Arjen Robben bio višak.

Robben ovog ljeta ljeta napušta Bayern. Tridesetpetogodišnjak će protiv Leipziga sutra u finalu Kupa odigrati posljednji meč za Bavarce, pa nakon 10 godina i sedam bundesligaških naslova spušta zavjesu.

Osim sedam naslova, osvajao je i Ligu prvaka 2013. godine, a u Bayernu će vječno biti zahvalni Realu što ga je olako pustio 2009. godine.

Kada je stigao Cristiano Ronaldo iz Manchester Uniteda, Robben je morao da ode iz Reala gdje je Florentino Perez formirao nove Galaktikose.

"Postala je teška situacija zbog promjene predsjednika u Realu. U Realu sam igrao dobro i osjećao se ugodno, ali kada politika dođe u igru i ne dobiješ pravu priliku, onda moraš donijet odluku hoćeš li nastaviti da se boriš ili ćeš otići", rekao je Robben, dodavši:

"To nije bio samo Ronaldo. Perez se vratio kao predsjednik, pa doveo Ronalda, Kaku, Benzemu, Xabija Alonsa... Potrošeno je toliko novca i rečeno nam je da moramo zaraditi novac na nekim drugim transferima. Za mene je to bila sramota jer sam imao odličan odnos sa bivšim trenerom Manuelom Pellegrinijem. Osim toga, imao sam možda i najbolju polusezonu u karijeri".

Na kraju je Holanđanin prihvatio poziv Bayerna.

Potražite više informacija na temu La Liga:

"Razgovarao sam sa Markom van Bommelom i tadašnjim trenerom Van Gaalom. Rekli su da planiraju na mene i obojica su mi dali znak da me žele i da dođem u Minhen. Odluka nije bila jednostavna, sjedili smo kao porodica na terasi i razgovarali. Naposljetku, radilo se o napuštanju velikog kluba kao što je Real... Bayern tada nije bio toliko uspješan u Evropi, a moj cilj je bio da se borim za Ligu prvaka. Hito sam da pokažem da sam dovoljno dobar...", tvrdi Robben i zaključuje:

"Prelazak u Bayern je bila najbolja odluka u mojoj karijeri!".

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi