Kako je trenirati sa Ronaldom? Molio sam ga da prestane, nije želio da ode!
Cristiano Ronaldo je pravi primjer igrača koji se izgradio zahvaljujući napornom radu. Talenat nikad nije bio sam dovoljan, već je potrebno i žestoko raditi kako bi se dostigao sami vrhunac (Foto: EPA)

Bivši saigrač otrkio zanimljivu priču

Kako je trenirati sa Ronaldom? Molio sam ga da prestane, nije želio da ode!

M. Šljivak

Cristiano Ronaldo je od rane mladosti posvećen izuzetnim treninzima.

Zahvaljujući napronom radu CR je postao to što jeste - jedan od najboljih fudbalera svih vremena i čovjek koji je pet puta osvajao nagradu za najboljeg igrača svijeta.

Iako je napunio 34 godine, Cristiano još uvijek žestoko trenira. Prvi dolazi, a zadnji napušta treninga, a sudeći prema njegovim fizikalijama, čudesni Portugalac bi mogao igrati i do 40. godine.

Ronaldo je karijeru počeo u lisabonskom Sportingu i već tada je bilo vidljivo da će postati veliki fudbaler. Njegov nekdašnji saigrač Tonito je opisao kako je na početku karijere molio Ronalda da idu kući.

"Cristiano je bio dijete, ali i tada je bio kao što je danas - ponizan, ambiciozan, posvećen i iznad svega profesionalac", rekao je Tonito, te je otkrio zanimljive situacije sa treninga.

"Vozio sam ga na trening, ali i sa treninga. Nakon završetka treninga morao sam čekati i po sat vremena, jer on nije želio otići kući. Lupao sam na prozore teretane i vikao mu: 'Hajde Cris, dosta je više. Prestani s treninzima, kasno je i moramo ići", otkrio je Tonito.

Ronaldo je veterane dovodio do ludila

Cristiano je od prvog treninga sa prvim timom Sportinga radio čuda.

Tonito je otkrio i kako je one najiskusnije dovodio do ludila driblinzima i apsolutno nikoga nije štedio. I tu ga je molio da ne pretjeruje.

"Tokom treninga je bacao na glavu sve. Nije štedio i veterane. Morao sam ga smirivati i govoriti mu da se malo smiri i da ne pretjera s tim", istakao je Tonito.

Nakon Sportinga Ronaldo je karijeru nastavio u Manchester Unitedu. Na Old Traffordu je osvojio sve, a zatim je 2009. godine uslijedio transfer u madridski Real.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Među Kraljevima je Ronaldo pokorio svijet. Porušio je apsolutno sve moguće rekorde, ali je proteklog ljeta odlučio da završi devetogodišnji boravak u Madridu i da za 100 miliona eura pređe u redove torinskog Juventusa.

Sa 34 godine CR je još uvijek u vrhunskoj formi, a to pokazuju njegove zaista čudesne partije u dresu torinske Stare dame.

Zaprati Juventus, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Juventus Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi