"Zidane je bio dovoljno pametan da ode na vrijeme"
Rijetko ko je očekivao da će Kraljevi ispasti iz Lige prvaka. Na kraju se to i desilo i to zahvaljujući čudesnom nastupu fudbalera Ajaxa (Foto: EPA)

Ruud Gullit o Realu

"Zidane je bio dovoljno pametan da ode na vrijeme"

M. Šljivak

Fudbalska Evropa iznenađena je katastrofalnim nastupom aktuelnog prvaka Real Madrida u duelu protiv Ajaxa.

Madridski velikan je iz prve utakmice na Santiago Bernabeu donio prednost od 2:1 iz prve utakmice, ali su se sinoć obrukali u revanšu i poraženi su sa 1:4.

To je značilo kraj nadanja o odbrani naslova najboljeg tima Evrope, a ovaj težak poraz mogao bi značiti kraj za Santiaga Solarija na klupu Kraljeva.

Solari je treći trener Reala u proteklih godinu dana. Naslijedio je Julena Lopeteguija, koji je dobio posao nakon što je Zinedine Zidane odlučio da ode.

Legendarni holandski fudbaler Ruud Gullit smatra da je Zidane napravio itekako pametan potez odlaskom.

"Zidane je bio dovoljno pametan da ode u trenutku kada su izgubili Ronalda. To je cijela poenta priče, jer ko god da je došao nakon njega, našao bi se pred teškim izazovom", rekao je Gullit, te je dodao:

"Nemate Ronalda, nemate 50 golova u sezoni", jasan je legendarni fudbaler.

Istakao je i kako je on vidio šansu da se nešto napravi u Madridu i da nije iznenađen pobjedom Ajaxa.

"Nisam iznenađen. Gledao sam posljednje utakmice Reala i vidio sam šansu za prolazak. Kada pogledate taj vezni red, pomislite u sebi 'O moj Bože'. Protiv njih se i Barcelona prošetala i ovo je bio pravi tim sa kojim su željeli igrati", istakao je Gullitt.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Nakon ispadanja u Ligi prvaka, Realu slijedi utakmica u La Ligi, a u nedjelju im je protivnik Valladolid.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

Top Komentari

Humac
Glupo razmišljanje.Jednostavno igrači koji su uzeli četiri titule LP su bez motiva a neki i u godinama koje su bliže zalazu karijere.Uključujući i Ronalda koji je u 34. godini.Da vidim hoće li uzeti LP sa Juventusom!?Naravno da neće jer nema klasu igrača oko sebe kao što je bila u Realu i koja je i napravila od njega to što jest.Ali on egocentrični manijak i misli da se Svijet vrti oko njega i da će do 40-te osvajati LP ili prvenstva.Tako su razmišljali Totti i Buffon i terorizirali sve oko sebe do svojih poznih godina i ništa ne uzeše na kraju karijere u 40-tim. Ronaldo ima još zadnji put šansu ove i naredne godine uzeti LP jer ne računam u titule oslabljenu Seriu A.Onda može samo sanjati o titulama u MLS-u ili Kini ili negdje u Zaljevskim državama.Ne mislim da će to biti ove godine poslije poraza od Atletica.Ako i prođu Madridski beton u što sumnjam naletiće na neku drugu minu.Jednostavno koliko su prejaki u Italiji za druge u LP su samo jedna od ekipa jer osim Ronalda ostali nisu igrači koji odskaču u odnosu na druge,Samo dobra većina radnih igrača i ništa više.Nikad više Ronaldo neće uzeti LP a pogotovo s Juvetom.To mu možda uspije u 36. godini u NY ili LA u Concacaf LP.Na starom kontinentu je previše dobrih igrača a mladi uvijek nadiru sa svih strana i potiskuju starije.To je pokazao i Ayax.Tako je uvijek bilo i biće.Druga je stvar egocentrizam.
1 0
Humac
I da vidim Zidanea koji je bio klasni igrač a i trener u trenerskim vodama van Reala.Uzimaće kao i Guardiola prvenstva ali van Reala i Barse LP!?Nešto predugo čekaju na to i jedan i drugi.I načekaće se...
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi